|
Tárkonyos őzraguleves, vargányás betéttel.
|
A kockázott őzhúst jól átmosom, majd papírtörlőn leszárítom, forró zsíron átforgatom, mikor kellőképp megpirult, hozzáadom az... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
haaapci
2012.10.19 06:25
|
|
|
|
|
|
Zöldségleves-burgonyagombóccal.
|
A zöldségeket (répák, zeller, karalábé, fokhagyma) megpucoljuk, felszeleteljük, majd egy kis olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
haaapci
2012.10.14 19:29
|
|
|
|
|
|
Tarpai őznyársak.
|
A sütés előtti napon a húst bepácoljuk, a kimagozott aszalt szilvát vörösborba áztatjuk.
A pác: A páclét vízből ecettel, h... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
haaapci
2012.10.08 16:48
|
|
|
|
|
|
Tejfölös burgonyaleves
|
A levesbe először a sárgarépát, zellerrépát teszem fel főni, mert a burgonyának kevesebb idő kell a főzéshez. Hozzáadom a sót, ... |
1 komment
|
3 ember kedveli
|
pici70
2012.10.05 22:01
|
|
|
|
|
|
Borscs.
|
A zöldségeket alaposan mosd meg, majd a hagymát kockázd fel, a többieket vágd csíkokra, vagy legalábbis egyforma alakú darabo... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
haaapci
2012.09.29 09:58
|
|
|
|
|
|
Lencse burger-vegáknak.
|
A lencsét sóval, babérlevéllel, és a vízzel feltesszük főni (kb. 30 perc).
Ha készen van leszűrjük, és nedvszívó papírra te... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
haaapci
2012.09.24 17:12
|
|
|
|
|
|
Bigos
|
A szalonnát apró kockára vágva kiolvasztjuk,majd át sütjük rajta a nagyobb kockára vágott húst.A finomra vágott hagymát hozzáad... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
edesangyal
2012.08.25 20:34
|
|
|
|
|
|
Sajtleves zellerszárral.
|
Mossuk meg és pucoljuk meg a zöldségeket, öntsük le Knorr Tyúkhúsleves-kockából készült levessel. Ezután forraljuk... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
kis-vakond
2012.08.25 09:31
|
|
|
|
|
|
Vörösboros őzpörkölt.
|
A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom az inaitól megtisztított, felkockázott szarvast. S... |
2 komment
|
3 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.08.17 06:01
|
|
|
|
|
|
Csicseriborsó fasírt
|
A csicseriborsót egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap friss vízben tesszük fel főni. Mellédobjuk az egyik fej, megtisz... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
redrozsa
2012.06.15 09:01
|
|
|
|
|
|
|