|
Tiramisu golyók
|
Az instant kávét kevés forró vízben feloldjuk, ráöntjük a darált kekszre, beletesszük a cukrot, mandulaaromát és a mascarponét.... |
0 komment
|
18 ember kedveli
|
cipiripi
2011.12.30 12:48
|
|
|
|
|
|
Újházy tyúkhúsleves...
|
A tyúkot gondosan letisztogatjuk, a tollmaradványokat leperzseljük, a tokokat kihuzigáljuk, zsírzóját kivágjuk, majd kívül-belü... |
2 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.29 14:42
|
|
|
|
|
|
Virslis burgonyasaláta...
|
A burgonyát megmossuk, és héjában, sós vízben puhára főzzük. Ha megpuhult, leszűrjük, ha kissé kihűlt, megtisztítjuk, és amik... |
1 komment
|
9 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.28 10:49
|
|
|
|
|
|
Virslis-sonkás-sajtos kiflik...
|
A langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet a sóval összeforgatjuk, hozzáadjuk a tejes élesztő... |
0 komment
|
13 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.28 22:10
|
|
|
|
|
|
Malacnyelv lencsével...
|
A lencsét megmossuk, és 1-2 órára beáztatjuk. A nyelvet megmossuk. A hagymát és három gerezd fokhagymát meghámozunk.
A ny... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.27 07:43
|
|
|
|
|
|
Mandulás csirke-zöldborsóval---
|
A csirkehúst megmossuk, lehúzzuk a bőrét, a húst feldaraboljuk, és tálba tesszük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és a... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.23 13:41
|
|
|
|
|
|
Sajtfánk
|
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és előkészítünk egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezt.
A vajjal körbevajazzuk az üstöt... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
benyu1
2011.12.23 22:33
|
|
|
|
|
|
Túrókrémes piskótatekercs
|
A tojássárgákat cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a lisztet és a tojások felvert habját. Amikor kész megfelezzük.
Az egy... |
1 komment
|
12 ember kedveli
|
mildiko50
2011.12.23 05:22
|
|
|
|
|
|
frankfurti leves ahogy a Nagyi készíti
|
A kelkáposztát vékonyan felszeleteljük és egy nagy lábas vízben 3-4 percig forraljuk.
Leöntjük róla a levet, tiszta vizet enge... |
0 komment
|
20 ember kedveli
|
xamada
2011.12.22 08:04
|
|
|
|
|
|
Tálbafőtt
|
1. Egy tűzálló edényt (tepsit) jól kivajazunk.
2. A kifliket felkarikázzuk és egyenként bőségesen megkenjük előbb vajjal, azut... |
0 komment
|
13 ember kedveli
|
nagyuska
2011.12.21 21:54
|
|
|
|
|
|
|