|
Kapros salátafőzelék tojásos burgonyalepénnyel.
|
A fejes salátát leveleire szedjük, alaposan megmossuk és kétujjnyi szeletekre vágjuk. A tejet feltesszük melegedni, hozzáadun... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.05.31 09:52
|
|
|
|
|
|
Sajtkrémleves cipóban.
|
A camembert sajtot felkockázzuk.
A krémsajtot egy lábosba belenyomjuk, és kevés tejszínben felolvasztjuk. Hozzáadjuk a camem... |
1 komment
|
12 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.05.06 06:42
|
|
|
|
|
|
Viharsarki húsgombócleves.
|
A zöldséget sajtreszelőn (vagy erre alkalmas gépen) hajszálvékonyra reszeljük, a hagymát apróra vágjuk, vagy lereszeljük.
... |
2 komment
|
11 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.04.27 12:42
|
|
|
|
|
|
Fehérboros brokkolifelfújt
|
A brokkolirózsákat lobogó, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és a fehérborral együtt turmixban pürésítjük.
Elkészítjük a vaj... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.10 12:00
|
|
|
|
|
|
Birsalma krémleves
|
A birsalmát megmossuk, kivágjuk a csutkáját, felszeleteljük kis darabokra.
Egy fazékba tesszük, majd öntünk hozzá annyi vizet,... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.06 20:13
|
|
|
|
|
|
Hideg gyümölcskrémleves
|
A cseresznyét kimagozzuk és feltesszük főni annyi vízzel, hogy ne lepje még el. Hozzáadjuk a szedret és a befőttet (levével egy... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
dorcih
2012.03.30 20:59
|
|
|
|
|
|
Sajtos roló
|
A leveles tésztát, ha nem kinyújtottat veszünk, kinyújtjuk, 10 cm-es csíkokra szeleteljük, amiket azután 3cm-es ferde csíkokra ... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
dorcih
2012.03.29 13:01
|
|
|
|
|
|
Zempléni tárkonyos burgonyaleves-cipóban
|
A felhevített olajon fedő alatt félpuhára pároljuk vékony szeletekre vágott hagymát, fehérrépát és sárgarépát, majd sózzuk, bor... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.12 13:43
|
|
|
|
|
|
Káposztás bableves csülökkel
|
A babot és a csülköt előző este beáztatjuk.
Másnap a csülköt feltesszük főni, később, amikor a csülök már puhulni kezd, hozz... |
1 komment
|
25 ember kedveli
|
laci50
2012.02.07 08:41
|
|
|
|
|
|
Meggyes-zabpelyhes lepény
|
Meggyet a saját levében az édesítővel, a fahéjjal, a citromlével elkezdjük melegíteni. Amikor forr, a vízzel elkevert étkezési ... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
vinagi
2012.02.02 12:02
|
|
|
|
|
|
|