|
Rakott húsos padlizsán
|
Mossuk meg a padlizsánt, vágjuk vékony szeletekre, sózzuk meg! Hagyjuk így fél órát, majd töröljük meg. Egy serpenyőbe tegyünk ... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
birann
2013.07.23 18:44
|
|
|
|
|
|
hagymás pogácsa
|
Először a hagymát készítjük el : vékony szeletekre vágjuk , lisztbe forgatjuk és forró olajon szép barnára sütjük , hagyjuk kih... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
vsziszi1999
2013.06.17 08:33
|
|
|
|
|
|
Töltött-káposzta. (Valódi kolozsvári módon.)
|
Minden személyre számítsunk két tölteléket; minden egyes töltelékhez egy középnagyságú káposzta levelet; de nyáron sokkal jobb ... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
projo2
2013.04.13 02:09
|
|
|
|
|
|
Majonézes, zöldséges "tojásos " őzgerinc !
|
A főtt tojásokat meghámozom , s a két végéből kicsit levágok, így könnyebben illeszkedik majd.
A répát és a burgonyát egyforma... |
0 komment
|
24 ember kedveli
|
ibolya58
2013.04.03 22:03
|
|
|
|
|
|
Fűszeres sonka, burgonya salátával
|
Egy nagyobb fazékban felteszem főni a füstölt húst, addig elkészítem a burgonya salátát.
( a fazékban beleteszem a sárgarépát,... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
ibolya58
2013.04.03 22:05
|
|
|
|
|
|
Zellerleves pirított zsemlekockával
|
A megtisztított, felkockázott zellert főzd puhára 8 dl sós vízben. Adj hozzá finomra vágott zeller zöldet és borsot is.
A tejf... |
1 komment
|
7 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.02 06:16
|
|
|
|
|
|
Darálthúsból-Pásztor pite
|
A serpenyőt felforrósítom, amikor már füstöl, beleöntöm az olajat, majd a darált húst (50dkg) és addig pirítom, amíg szint nem ... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
galambjani
2013.02.16 22:30
|
|
|
|
|
|
Legényfogó leves
|
Az olajon arany barnára pirítjuk az apróra vágott hagymát. Rárakjuk a kis kockára vágott húst. Kifehéredése után hozzáadjuk az ... |
0 komment
|
12 ember kedveli
|
galambjani
2013.02.16 09:54
|
|
|
|
|
|
Borjúraguleves sajtos daragombóccal!
|
Egy lábasban olajat hevítek, megpirítom rajta az apróra felvágott hagymákat, amikor már üveges , akkor a karikára darabolt sárg... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
ibolya58
2013.01.29 22:28
|
|
|
|
|
|
Borsóleves
|
Megtisztítjuk a répát és a zöldséget. A répát karikára, a zöldséget nagyobb darabokra szeleteljük.
Az olajat picit f... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.21 15:30
|
|
|
|
|
|
|