|
Húsvéti rumos fonott kalács
|
Egy kevés langyos tejben egy kevés porcukorral együtt feloldjuk az élesztõt; egy kevés lisztet hozzákeverve puha kovászt készít... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
dorcih
2012.04.06 19:50
|
|
|
|
|
|
Húsvéti levendulaszirupos kalács
|
Az élesztõt belemorzsoljuk a cukros langyos tejbe, és megkelesztjük.
Hozzákeverjük a joghurtot, két tojássárgáját, egy fehérjé... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
dorcih
2012.04.06 19:47
|
|
|
|
|
|
Brokkolis tészta
|
Kevés olajon, csipet sóval, fedõ alatt puhára pároljuk a brokkolit. Közben bõ vízzel, kevés sóval feltesszük az orsó tésztát fõ... |
0 komment
|
13 ember kedveli
|
zi
2012.04.01 20:19
|
|
|
|
|
|
Mákos-nutellás bögresüti
|
Az egész tojást a cukoral, meg sütõporral kikeverjük, és a többi hozzávalót egymás után adjuk hozzá.
Zsírpapirral kibélelt... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
dorcih
2012.04.01 16:48
|
|
|
|
|
|
Gyors Goffri
|
A liszthez keverjük a sütõport. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a margarint, sót, vaníliás cukrot, cukrot, a tejet, és a citrom... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
dorcih
2012.04.01 16:39
|
|
|
|
|
|
Piskótatekercs
|
Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig géppel (habverõ részével) keverjük.
A sütõporral elvegyített lisztet kis ad... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.01 16:21
|
|
|
|
|
|
Édes rizstorta
|
A rizst enyhén sós vízben épphogy puhára fõzzük, leszûrjük, félretesszük.
Míg a rizs fõ, az almákat meghámozzuk, kimagozzuk ... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.01 22:39
|
|
|
|
|
|
Áfonyás-meyer citromos piték
|
1.A meyer citromot nagyon alaposan megmossuk és a héját lereszeljük.
2.A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk és... |
1 komment
|
0 ember kedveli
|
dorcih
2012.03.31 17:26
|
|
|
|
|
|
Epres hideg túrógombóc
|
A túrómassza alapanyagait összedolgozzuk és legalább 3 órára hûtõbe tesszük (hogy a búzadara jól megduzzadhasson).
Hidegen a m... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
tigerx27
2012.03.29 20:29
|
|
|
|
|
|
Amerikai fánk
|
A tésztát a megadott alapanyagokból összeállítjuk (nem tesszük bele az olajat és a porcukrot/lekvárt). A lényeg az hogy kb. 10 ... |
1 komment
|
7 ember kedveli
|
zozo950
2012.03.07 22:53
|
|
|
|
|
|
|