|
Sertéskocsonya
|
A kocsonyahúst mossuk meg. Ha szőrös, gázlángon perzseljük le, vagy borotváljuk meg. Főzhetjük kuktafazékban, vagy egyszerű faz... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.11.14 00:11
|
|
|
|
|
|
Húsos -tejfölös savanyúkáposzta
|
A hagymát apróra, a szalonnát és a húst kockákra vágjuk.A füstölt húst kisebb kockákra vágjuk,leszedjük a csontról, hogy hamara... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.13 11:41
|
|
|
|
|
|
Orjaleves
|
A csontokat nagyobb darabokra vágjuk,hideg vízbe feltesszük főni.
A zöldségeket megtisztítjuk,kis hasábokra vágjuk.Ha a csont ... |
1 komment
|
0 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.12.16 16:12
|
|
|
|
|
|
Lőrinci húsleves
|
A húst és a csontot megmossuk, a zöldségeket megpucoljuk, a zöldeket összekötjük. A megfelelő nagyméretű fazékba a húst és a di... |
1 komment
|
0 ember kedveli
|
pokollady
2013.11.25 13:39
|
|
|
|
|
|
Savanyú tüdőleves csicsókával
|
A tüdőt és a szívet 3-4 cm-es darabokba vágom. A lilahagymát és a fokhagymát finomra vágom, a száraz fűszereket mozsárban meg... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.09 23:29
|
|
|
|
|
|
Csirke torta
|
Végy 1 köralapú jénait és sugár (vagy átlós) irányban béleld ki szalonna csíkokkal. Ezt úgy tedd meg, hogy legyen annyi túllógó... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
zsuzsanna53
2012.01.26 04:47
|
|
|
|
|
|
Káposztalé-leves székelyesen
|
A csontokat bő hideg vízben,kevés sóval főni tesszük.20-30 perc után,ha felforrt lehabozzuk,hozzáadunk pár szem borsot,a darabo... |
1 komment
|
7 ember kedveli
|
mank87
2012.01.03 19:50
|
|
|
|
|
|
Újházy tyúkhúsleves...
|
A tyúkot gondosan letisztogatjuk, a tollmaradványokat leperzseljük, a tokokat kihuzigáljuk, zsírzóját kivágjuk, majd kívül-belü... |
2 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.29 14:42
|
|
|
|
|
|
Habart bableves
|
A babot előző este beáztatod. Főzés előtt leöntöd az áztatólevet, majd egy 5-6 l-es fazékban felteszed a babot főni a sóval. Am... |
1 komment
|
3 ember kedveli
|
laja374
2013.08.28 12:37
|
|
|
|
|
|
|