|
Gnocchi
|
A krumplit főzd meg, és egy krumplinyomón nyomd át. Sózd és borsozd meg, majd apránként add hozzá a lisztet, és keverd el ala... |
1 komment
|
20 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.05.21 09:12
|
|
|
|
|
|
Rakott krumpli francia módra-Tartiflette-
|
A burgonyát hámozd meg, karikázd fel, és forró vízben főzd addig, amíg egy picit megpuhul. Vigyázz arra, hogy félkemény marad... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.05.21 08:48
|
|
|
|
|
|
Kebapcse !
|
A húsokat először kockákra vágjuk majd finomra daráljuk,/ lehet 2 x darálni, úgy finomabb lesz / meghintjük sóval, borssal, íz... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
ibolya58
2012.05.17 21:51
|
|
|
|
|
|
Császármorzsa meggyel (smarni)
|
A sütőt 200 C-ra előmelegítjük.
A lisztet, a tojássárgáját, a tejet sót, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a rumot simára ke... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.05.10 22:46
|
|
|
|
|
|
Birsalma krémleves
|
A birsalmát megmossuk, kivágjuk a csutkáját, felszeleteljük kis darabokra.
Egy fazékba tesszük, majd öntünk hozzá annyi vizet,... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
tigerx27
2012.04.06 20:13
|
|
|
|
|
|
Bögrés krémes meggyes-mákos kocka
|
A meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük.
A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
dorcih
2012.04.01 16:44
|
|
|
|
|
|
Gombás ragu
|
Pucoljuk meg a hagymát, és kockázzuk fel.
Kis lángon pároljuk meg az olajban.
Közben tisztítsuk meg a gombát (mossuk meg, húz... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
tigerx27
2012.03.18 19:31
|
|
|
|
|
|
Pásztorsajt !
|
A gombát tisztítás után vékonyan felszeletelem, s forró olajban 2- 3 percig pirítom.A sajtot 8 egyforma darabra vágom fel. A s... |
0 komment
|
17 ember kedveli
|
ibolya58
2012.03.17 16:46
|
|
|
|
|
|
Sajtos pogácsa
|
Az élesztőt tejben felfuttatni a szokott módon. Közben a lisztet a sóval, a zsírral összemorzsoljuk, majd a reszelt sajtot hozz... |
0 komment
|
12 ember kedveli
|
vamosne
2012.03.15 14:48
|
|
|
|
|
|
fűszeres gombaleves
|
Felvágjuk a gombát, a répát, a zöldséget (én úgy szoktam, hogy a szálakat négybe vágom, mivel apróbb darabok, így gyorsabba... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
ginger19900123
2012.02.29 13:17
|
|
|
|
|
|
|