|
Kapros túrófasírt zöldborsós kölessel
|
A burgonyát hámozzuk meg és egészben közepes lángon főzzük puhára. Mossuk meg a kölest és kevés olívaolajban pároljuk meg az ap... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
cocco
2012.02.23 14:04
|
|
|
|
|
|
Bundás krumpli
|
A burgonyát megpucolva, egészben, sós vízben félpuhára főzzük.
Kb: fél cm-es vastag karikára vágjuk és mint a húst bundázzuk.
... |
1 komment
|
16 ember kedveli
|
gyongyibur
2012.02.20 14:35
|
|
|
|
|
|
Őzgerinc libamájjal és mézes szedermártással
|
A lehártyázott, megtisztított őzgerincet bepácoljuk egy éjszakára a mustárból, olajból és frissen tört színesborsból készült ... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.10 12:18
|
|
|
|
|
|
Vadkacsamáj pástétom
|
A felforrósított libazsíron pároljuk meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymagerezdeket zúzva, és a babérleve... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.09 23:22
|
|
|
|
|
|
Csuka-tormamártással-
|
A csukát gondosan megtisztítjuk. A friss tormát meghámozzuk, lereszeljük.
A halat egészben, a fejével együtt, annyi vízben... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.03 17:46
|
|
|
|
|
|
Szűzpecsenye velővel és májjal...
|
A szűzérméket ujjnyi vastagra felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, s egy kis olajon mindkét oldalát elősütjük.
A húst kisze... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.19 17:07
|
|
|
|
|
|
Túrós, pudingos krémes
|
Atojás sárgákat cukorral fehéredésig keverjük,hozzáadjuk az olajat,a sütőporral kevert lisztet és a felvert tojás fehérjéket.Sü... |
1 komment
|
15 ember kedveli
|
gigi55
2012.01.12 20:45
|
|
|
|
|
|
Birsalmasajt
|
A birsalmákat alaposan megtisztítjuk, kivágjuk a hibás részeket és egészben feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Főzés... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
mildiko50
2012.01.12 04:25
|
|
|
|
|
|
Spárgás lasagne...
|
A spárgát megtisztítjuk, végeit levágjuk, megmossuk, egészben hagyjuk. Enyhén sózott, cukrozott vízben kb. 5 percig, főzzük, ... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.01 18:22
|
|
|
|
|
|
Újházy tyúkhúsleves...
|
A tyúkot gondosan letisztogatjuk, a tollmaradványokat leperzseljük, a tokokat kihuzigáljuk, zsírzóját kivágjuk, majd kívül-belü... |
2 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.29 14:42
|
|
|
|
|
|
|