|
Hurkával töltött krumpli
|
Személyenként két nagyobb nem szétfővő krumplit héjában megfőzünk, még forrón megpucoljuk, és egy kicsit hűlni hagyjuk. Mindegy... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
taszat
2017.12.31 15:56
|
|
|
|
|
|
Túrósfánk
|
Cukrozás nélkül, áfonyalekvárral vadételek kiváló köreteként is fogyaszthatjuk!
1
Az összes összetevőt egy tálba mérjük, és... |
2 komment
|
12 ember kedveli
|
makara
2016.03.09 00:44
|
|
|
|
|
|
Bögrés farsangi fánk
|
1. A langyos tejet egy tálba öntjük, beleszórjuk a porcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és egy jó tízpercre félretesszük... |
1 komment
|
14 ember kedveli
|
feviroza
2015.02.21 12:41
|
|
|
|
|
|
szalad erdélyi módra ( torta)
|
Megfőzzük a húst sok zöldséggel és a fűszerekkel kislángon, lassan forralva.
Leszedjük közben a habját.
Amíg készül a lev... |
1 komment
|
0 ember kedveli
|
vegyeleszre
2015.02.17 14:34
|
|
|
|
|
|
Sertéskocsonya
|
A kocsonyahúst mossuk meg. Ha szőrös, gázlángon perzseljük le, vagy borotváljuk meg. Főzhetjük kuktafazékban, vagy egyszerű faz... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.11.14 00:11
|
|
|
|
|
|
Gombaszószos csirkecomb, farfalle tésztával
|
A csirkecombokat alaposan megmosom, félbe vágom. A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem, hozzáadom a combokat, tesz... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
nokedlee
2014.07.17 17:00
|
|
|
|
|
|
Kocsonya
|
A kocsonyahúst jól megtisztítom és megmosom. Hideg vízben felteszem főni. Az első levét leöntöm és új vízben ismét felteszem fő... |
4 komment
|
3 ember kedveli
|
magyaritunde
2014.06.18 15:41
|
|
|
|
|
|
Harcsa halászlé
|
A halat megmosom, fejét, fakárt, úszonyait levágom. A húsát sűrűn beirdalom, kétujjnyi vastag szeletekre vágom, besózom, hidegr... |
1 komment
|
4 ember kedveli
|
patakigigi
2014.04.07 16:57
|
|
|
|
|
|
Töltött csirke palóc módra
|
A megtisztított csirkéről leválasszuk a nyakat, a lábat és a szárnyvégeket. A farán lévő részt, a végbéltájékot kivágjuk, kives... |
1 komment
|
1 ember kedveli
|
vegyeleszre
2014.02.16 01:00
|
|
|
|
|
|
Halászlé paprikás hagymásan
|
A pontyot megtisztítom, pikkelyeit lekaparom, megmosom, fejét, farkát, uszonyait levágom. A halhúst sűrűn beirdalom, kétujjnyi ... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
eva23
2014.02.03 19:22
|
|
|
|
|
|
|