|
Töltött hagyma
|
A hagymákat meghámozzuk, végeit levágjuk, felső részéből picit többet. Enyhén gyöngyöző, sós vízben kb. 2 perc alatt puhára főz... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.09.01 11:34
|
|
|
|
|
|
Gesztenyés kifli
|
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A lisztet, zsírt, sót és a futtatott élesztőt összegyúrjuk. 4 cipót formálunk belőle, majd 2... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
bagoly66
2013.08.25 22:50
|
|
|
|
|
|
Francia hagymaleves
|
a hagymákat megtisztítom megmosom a póréhagymát felkarikázom a vöröshagymát kettévágom és felszeletelem.a vajat felolvasztom eg... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
ii
2013.07.18 22:26
|
|
|
|
|
|
Cimetkrofni
|
Az 1 kg lisztbe teszünk 6 tojássárgáját, csipetnyi sót. 6 dl tejfölbe elkeverünk 2 kanál cukrot, majd ebben felfuttatunk 5 dkg ... |
2 komment
|
2 ember kedveli
|
moncsika77
2013.06.07 13:32
|
|
|
|
|
|
Isteni narancstorta
|
A fogyasztásra szánt nap előtt 1 nappal 1 narancs héját lereszelem, a többit vékonyan meghámozom és lekarikázom, hat kanál cuko... |
0 komment
|
16 ember kedveli
|
liza1
2013.05.19 07:24
|
|
|
|
|
|
Tejszínes piskóta torta , sütés nélkül
|
A 2 tasak pudingot az 5 kanál cukorral elkavarom és megfőzöm, még forrón belekavarom a vajat, és felét egy tálba öntőm,én egy 2... |
1 komment
|
20 ember kedveli
|
angyalka___
2013.03.24 19:01
|
|
|
|
|
|
Erdélyi gulyásleves
|
A húst megszabadítom a faggyútól és az inaktól, megmosom, majd forró ecetes vízzel leforrázom. 6-8 percig forró vízben áztatom,... |
2 komment
|
6 ember kedveli
|
rhs
2013.03.09 13:17
|
|
|
|
|
|
Székelygulyás
|
A káposztát kevés sós vízben a babérlevéllel párold puhára.
(Ha túl sok leve marad, szűrd le.) A pörkölt levébe főzd bele az ... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.03 07:59
|
|
|
|
|
|
Köménymagos leves
|
A lisztből és 5 dkg zsírból barnára pirított rántást készítünk, ezután hozzáadjuk a köménymagot és kissé tovább pirítjuk. Majd ... |
1 komment
|
2 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.01 17:22
|
|
|
|
|
|
Sáfrányos-zöldborsós burgonyaleves
|
A burgonyát és a hagymát meghámozzuk, kockára vágjuk. Egy leveses edényben kevés (2-3 evőkanál) olajat forrósítunk, rászórjuk a... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
fordgtr
2013.02.12 16:51
|
|
|
|
|
|
|