|
Zöldséges töltött káposzta !
|
A burgonyát közepes nagyságú kockára vágva sós vízben megfőzöm és leszűrés után áttöröm .
A gombát és a hagymát felszeletelem ... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
ibolya58
2012.11.25 22:32
|
|
|
|
|
|
Vörösboros őzpörkölt.
|
A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom az inaitól megtisztított, felkockázott szarvast. S... |
2 komment
|
3 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.08.17 06:01
|
|
|
|
|
|
Csirkeleves gourmand módra.
|
A csirkét megtisztítom, átmosom, és kis darabokra vágom. Másfél liter sózott vízben félpuhára főzöm, majd a húst levétől lesz... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.07.04 08:43
|
|
|
|
|
|
Savanykás krumplileves
|
Az újburgonya héját kefével ledörzsöljük, vagy késsel megkapargatjuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, me... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
redrozsa
2012.06.30 11:11
|
|
|
|
|
|
Csülkös bableves
|
A csülköt és a babot előző este beáztatom.
Másnap egy jó nagy fazékba felteszem főni a csülköt, teatojásba belepakolom a fokha... |
0 komment
|
16 ember kedveli
|
xamada
2012.03.01 23:12
|
|
|
|
|
|
Bundás krumpli
|
A burgonyát megpucolva, egészben, sós vízben félpuhára főzzük.
Kb: fél cm-es vastag karikára vágjuk és mint a húst bundázzuk.
... |
1 komment
|
16 ember kedveli
|
gyongyibur
2012.02.20 14:35
|
|
|
|
|
|
Zempléni tárkonyos burgonyaleves-cipóban
|
A felhevített olajon fedő alatt félpuhára pároljuk vékony szeletekre vágott hagymát, fehérrépát és sárgarépát, majd sózzuk, bor... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.12 13:43
|
|
|
|
|
|
Vilmoskörte-leves-
|
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk a fűszerekkel együtt. A meghámozott és négybe vágott körtét beletesszük.
Félpuhára fő... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.27 14:02
|
|
|
|
|
|
Vitaminsaláta...
|
A céklát és a répát félpuhára főzzük, majd csíkokra, illetve karikákra szeleteljük.
A csicsókát uborkagyalun szeljük, sózzu... |
1 komment
|
7 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.21 15:35
|
|
|
|
|
|
Királyhalom !
|
Elkészitése:
A rizst szokásos módón megpárolom,a hagymát karikára vágom,a húsból kis érméket vágok és sózom borsozom.
A kápos... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
ibolya58
2012.01.21 14:50
|
|
|
|
|
|
|