|
A királynő tyúkhúslevese
|
A tyúkot a leveszöldséggel és a húslével (vagy vízzel) legalább 2 órán át főzzük.
Amikor a hús megpuhult, a tyúkot kicsonto... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
feviroza
2015.03.17 05:21
|
|
|
|
|
|
Bögrés farsangi fánk
|
1. A langyos tejet egy tálba öntjük, beleszórjuk a porcukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és egy jó tízpercre félretesszük... |
1 komment
|
14 ember kedveli
|
feviroza
2015.02.21 12:41
|
|
|
|
|
|
Csirkés paella
|
A felhevített olajra rádobjuk a csirkecsíkokat, megpirítjuk és félretesszük őket. A megmaradt olajon megpároljuk az apróra vágo... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
feviroza
2015.02.12 18:22
|
|
|
|
|
|
Gombakrémleves
|
A póréhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. 1 gombát felszeletelünk,
a többit felkockázzuk, a snidlinget felaprítjuk.
Egy faz... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
lilagondolatok
2015.01.02 16:52
|
|
|
|
|
|
Őszibarack süti
|
1.A tojássárgáját elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, zsírt, tejet és kikeverjük.
2.A 3 evőkanál lisztet elkeverjük a sütőporral,... |
2 komment
|
9 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.12.17 00:35
|
|
|
|
|
|
Citromos túrós szelet
|
lisztet a sütőporral cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és tejföllel összegyúrjuk.
Kettéves... |
0 komment
|
12 ember kedveli
|
feviroza
2014.12.10 10:33
|
|
|
|
|
|
Majonézes céklasaláta
|
A megszokott céklasaláta kicsit különlegesebb módon. Hidegtálakhoz, karácsonyra, szilveszterre, vagy a húsvéti sonka kísérőjeké... |
1 komment
|
10 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.12.05 11:27
|
|
|
|
|
|
Bögrés krémes meggyes-mákos kocka
|
A meggybefőttet lecsöpögtetjük, és a levét is félretesszük.
A hozzávalók kiméréséhez egy 2,5 dl-es börgét használunk. A mákot,... |
1 komment
|
16 ember kedveli
|
feviroza
2014.05.15 09:24
|
|
|
|
|
|
Erdélyi káposztás libamell
|
A libamellet megtisztítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és forró serpenyőben kevés olajon minden oldalát megpirítjuk, majd megöntö... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
feviroza
2014.05.14 14:30
|
|
|
|
|
|
Túrós- mákos béles
|
A tésztához valókat cipóvá összegyúrjuk, és egyharmad-kétharmad arányban kettévágjuk.
A nagyobbik tésztadarabot lisztezett des... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.05.14 13:39
|
|
|
|
|
|
|