|
Babos pacalpörkölt
|
A pacalt megtisztítjuk, többször váltott hideg vízben kiáztatjuk, majd lábasba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi elle... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
berta69
2013.09.02 13:56
|
|
|
|
|
|
Paradicsomos krumplileves
|
A burgonyát megtisztítod, kockára vágod, majd kb 3 liter sós vízben megfőzöd. A paradicsom sűrítményt összekevered a tejföllel ... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
laja374
2013.08.28 12:43
|
|
|
|
|
|
Habart bableves
|
A babot előző este beáztatod. Főzés előtt leöntöd az áztatólevet, majd egy 5-6 l-es fazékban felteszed a babot főni a sóval. Am... |
1 komment
|
3 ember kedveli
|
laja374
2013.08.28 12:37
|
|
|
|
|
|
Hortobágyi húsos palacsinta
|
A fenti mennyiségekből palacsintákat sütünk.
A csirkemellet megmossuk hideg vízben. A hagymát apróra vágjuk, majd olajban féli... |
2 komment
|
12 ember kedveli
|
53ilona
2013.08.22 15:18
|
|
|
|
|
|
Csirkés-zöldséges töltött cukkini
|
Az olívaolajat egy nagyméretű ragus serpenyőben sercenésig melegítjük.
Belerakjuk a 3 fej vastag karikára vágott vöröshagymát,... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
csdavid30
2013.08.06 17:33
|
|
|
|
|
|
Erdei gyümölcsleves
|
A magozott meggybefőttet egy nagy edénybe tesszük a levével együtt, majd kiegészítjük annyi vízzel hogy
egy liter legyen.
Bel... |
1 komment
|
5 ember kedveli
|
leonard22
2013.07.23 20:31
|
|
|
|
|
|
Rakott húsos padlizsán
|
Mossuk meg a padlizsánt, vágjuk vékony szeletekre, sózzuk meg! Hagyjuk így fél órát, majd töröljük meg. Egy serpenyőbe tegyünk ... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
birann
2013.07.23 18:44
|
|
|
|
|
|
Burgonyás linzer
|
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral
Hozzáadjuk a cukrot, a 3 tojássárgáját, sütőport és a tejjel összegyúrjuk. Két részre osztjuk... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.05.03 22:20
|
|
|
|
|
|
Tanyasi tyúkhúsleves házi csigatésztával
|
A tyúkot megkopasztom, mosom,darabolom. A belsőséggel együtt (máj, zúza, szív) 3 l hideg vízben felteszem főni.
Amikor felforr... |
0 komment
|
23 ember kedveli
|
chopperos
2013.04.18 20:30
|
|
|
|
|
|
Töltött-káposzta. (Valódi kolozsvári módon.)
|
Minden személyre számítsunk két tölteléket; minden egyes töltelékhez egy középnagyságú káposzta levelet; de nyáron sokkal jobb ... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
projo2
2013.04.13 02:09
|
|
|
|
|
|
|