|
Zempléni zöldbableves !
|
Az olajom megpirítom a kisebb kockára felvágott hagymát,rászórom a lisztet és azt is megpirítom .
Pirospaprikát adok hozzá ,ke... |
0 komment
|
15 ember kedveli
|
ibolya58
2012.03.25 22:52
|
|
|
|
|
|
Csülkös bableves
|
A csülköt és a babot előző este beáztatom.
Másnap egy jó nagy fazékba felteszem főni a csülköt, teatojásba belepakolom a fokha... |
0 komment
|
16 ember kedveli
|
xamada
2012.03.01 23:12
|
|
|
|
|
|
Spárgapuffancs !
|
A spárgát tisztítás után 2-25 cm-s darabokra felvágva sós és enyhén cukros vízben megfőzöm,majd leszűröm.
A tojásokat elkevere... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
ibolya58
2012.02.17 16:57
|
|
|
|
|
|
Szarvasbélszín-parázson
|
A fűszereket előbb mozsárban megtörjük, majd egy éles késsel apróra vágjuk és szétterítjük a vágódeszkán. A húst bekenjük bőven... |
1 komment
|
4 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.12 16:10
|
|
|
|
|
|
Homár-spagettivel-
|
A zöldségeket megtisztítom, feldarabolom, és egy nagy, széles edényben kevés olívaolajon megfuttatom. Enyhén sózom, borsozom, f... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.09 23:31
|
|
|
|
|
|
Kenyérlángos- tökipompos kicsit másképp
|
Hozzávalókból tésztát dagasztok. Ha szükséges kevés vizet adok még hozzá, de a burgonya is lágyítja a tésztát. Hagyom duplájára... |
0 komment
|
39 ember kedveli
|
mildiko50
2012.02.07 23:03
|
|
|
|
|
|
Sztrapacska-túróval-sült szalonnapörccel-
|
A tojásból és a lereszelt krumpliból a sóval és a liszttel nokedli keménységű tésztát készítek. Ugyanúgy forró vízbe szaggato... |
0 komment
|
17 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.08 08:13
|
|
|
|
|
|
Máglyarakás
|
A kockára vágott zsemléket leforrázom a felforralt vaníliás tejjel, és letakarom konyharuhával. Időnként óvatosan átforgatom, h... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
fruzsi88
2011.12.26 17:00
|
|
|
|
|
|
Erdélyi raguleves
|
A csirkeaprólékot és a zöldségeket megtisztítom, a zöldségeket hosszába négyfelé vágom. Az aprólékot annyi vízbe teszem főni, h... |
1 komment
|
61 ember kedveli
|
isti53
2011.12.17 15:04
|
|
|
|
|
|
Főtt-sült fluta, avagy krumplipogácsa
|
A krumplit sós vízben megfőzöm.
Ha megfőtt összenyomom krumplinyomón.
Még forrón adok hozzá annyi lisztet, amennyit felv... |
1 komment
|
19 ember kedveli
|
margitanya
2011.12.11 22:04
|
|
|
|
|
|
|