|
Húsvéti levendulaszirupos kalács
|
Az élesztőt belemorzsoljuk a cukros langyos tejbe, és megkelesztjük.
Hozzákeverjük a joghurtot, két tojássárgáját, egy fehérjé... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
dorcih
2012.04.06 19:47
|
|
|
|
|
|
Házi szardínia készítése
|
A halakat megtisztítjuk, kibelezzük, fejét levágjuk, majd jól megmosva besózzuk. Két napig hűvös helyen állni hagyjuk a sóban. ... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
alex58
2012.03.28 08:00
|
|
|
|
|
|
Szarvascomb nyárson
|
A szarvascombot előbb rostirányra merőlegesen nagyobb, és 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket enyhén megklopfoljuk, m... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.11 08:25
|
|
|
|
|
|
Kenyértésztában sült-fűszeres vaddisznó
|
Először a tészta alapanyagait (a tojás kivételével, mivel az a sütés előtti lekenéshez való) összekeverjük, kézzel jól kidolg... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.10 17:33
|
|
|
|
|
|
Fűszeres narancs
|
A narancs héját alaposan mossuk le, majd a narancsot vágjuk fél cm vastag karikákra.
A szeleteket tegyük egy lábasba, öntsük f... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
cila1
2012.02.06 16:01
|
|
|
|
|
|
Mátrai betyár eldele
|
a hússzeleteket enyhén kiklopfolom besózom és borsozom,majd állni hagyom.A kolbászt és az uborkát a hagymát felkarikázom.Egy e... |
0 komment
|
16 ember kedveli
|
ibolya58
2012.01.21 13:23
|
|
|
|
|
|
Gesztenyés rolád...
|
6 tojásból piskótatészta-masszát készítünk úgy, hogy 6dkg cukrot a sárgájához, 6 dkg -ot pedig a tojásfehérjéhez adunk. A pis... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.11 16:59
|
|
|
|
|
|
Dulce de leche bonbon
|
Csak a karamellizált sűrített tej elkészítése hosszú idő, de ott lehet hagyni nyugodtan a tűzhelyen.
Egy nagy lábosban feltet... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.09 13:55
|
|
|
|
|
|
Kocsonya
|
A kocsonyahúst jól megtisztítom és megmosom. Hideg vízben felteszem főni. Az első levét leöntöm és új vízben ismét felteszem fő... |
4 komment
|
3 ember kedveli
|
magyaritunde
2014.06.18 15:41
|
|
|
|
|
|
Habart bableves
|
A babot előző este beáztatod. Főzés előtt leöntöd az áztatólevet, majd egy 5-6 l-es fazékban felteszed a babot főni a sóval. Am... |
1 komment
|
3 ember kedveli
|
laja374
2013.08.28 12:37
|
|
|
|
|
|
|