|
Madártej
|
A tojásokat kettéválasztjuk.
A fehérjét 10 dkg porcukorral kemény habbá verjük
.
A sárgájához hozzáadunk 10 dkg porcukrot,... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
taszat
2018.01.26 22:45
|
|
|
|
|
|
Bodzaital
|
a bodzavirágokat megmossuk, sokat ne mossuk, mert kimossuk az ízét (egy nagyobb tálba vizet teszük s belemerítjük)
5 l-es üveg... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
bodoban
2016.10.22 14:24
|
|
|
|
|
|
Őrölt paprika télire
|
2-3 órás munka, vigyázni kell, hogy ha sokat hagyjuk a paprikákat állni felvágva, elkezdenek puhulni, ecetesedni
a paprikákat ... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
bodoban
2016.10.20 11:17
|
|
|
|
|
|
Zeusz szelet
|
Piskótalapot készítünk. A tojásokat cukorral, sóval és vaníliás cukorral sima krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, s a k... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
feviroza
2015.02.04 14:49
|
|
|
|
|
|
Brokkolis.,zöldbabos köret
|
Oliva olajon pici vízzel,sóval ès a borssal megpárolom a brokkolit ès a babot.Ha puha elfőzöm a levet róla.Picit ... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
ancsa37
2014.05.07 07:39
|
|
|
|
|
|
Bajai halászlé
|
A halat megtisztítjuk, kívülről megmossuk (utána már nem szabad mosni). Majd felbontjuk, a belsőséget kiszedjük - ikrát-t... |
1 komment
|
1 ember kedveli
|
szaszi98
2013.12.19 17:36
|
|
|
|
|
|
Tejszínes brokkolikrémleves
|
A brokkolit, burgonyát, hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felvágjuk s feltesszük főni a húslevesben (vagy annyi vízben, hogy e... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
nyuszko0
2013.05.20 11:26
|
|
|
|
|
|
Halászlé
|
Legjobb, ha 1.30- 1.60 kg -os pontyokat veszünk.
Tisztítás után beirdaljuk, azaz 3-4 mm mélyen bemetszést végzünk a hal húsába... |
5 komment
|
6 ember kedveli
|
kicsimaszat
2012.12.06 23:21
|
|
|
|
|
|
Birkapörkölt bográcsban
|
Végig lassú (kis) tûzön, parázson készül az étel !
A szalonnát apró kockára vágom, és kisütöm a zsírját. Beledobom egy... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
xamada
2011.12.20 08:22
|
|
|
|
|
|
|