|
Sajtos-tallér- tojás nélkül-
|
A lisztet jól elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, jól összegyúrjuk. Ha összeállt a tészta, kis ... |
2 komment
|
21 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.10 18:21
|
|
|
|
|
|
Túró Rudi (ahogy én készítem)
|
A túrót a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem. Felfőzöm a zselatint, beleöntöm a túróba, majd jól elkeverem.... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.10 10:56
|
|
|
|
|
|
Gyros tál egyszerűen
|
A csirkemellet felcsíkozzuk, majd alaposan elkeverjük a gyros fűszerrel, kis sót még elbír lehet hozzá tenni. Kenjük meg egy ki... |
0 komment
|
22 ember kedveli
|
ficzek1
2012.01.09 21:06
|
|
|
|
|
|
M&Ms muffin
|
Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A tojásokat kettéválasztom, a fehérjét kemény habbá verem.
A sárgáját a cukorral, vaníliás cuk... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.09 14:18
|
|
|
|
|
|
Sült keszeg-másképp-
|
A halakat sűrűn beirdaljuk, besózzuk (a só a vékony szálkákat szétmarja), és 5-6 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A besózott hala... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.08 07:44
|
|
|
|
|
|
Birkapörkölt -bogácsban-
|
A húst a csonttal együtt feldaraboljuk, úgy 3-4 cm-es darabokra. A hagymát felkockázzuk (nem fontos nagyon apróra, mert mire ... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.05 19:28
|
|
|
|
|
|
Bodzaszörp...
|
Az alábbi recept több év tapasztalata során finomodott. Az így készült bodzaszörp sokáig eláll, és kb. 1:10 arányban hígítandó... |
1 komment
|
47 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.05 19:12
|
|
|
|
|
|
Tatárbifsztek...
|
A húst tisztítsd meg a hártyáitól, és vágd ujjnyi csíkokra. A hagymát és a fokhagymát tisztítsd meg, és kicsit aprítsd föl. A... |
1 komment
|
9 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.03 19:31
|
|
|
|
|
|
Bajor sertésragu
|
A húst megmossuk, hideg vízben kiáztatjuk, lecsepegtetjük és nagyobb darabokra vágjuk (kb 2-3 cm-es kockákra).
Egy széles... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
xamada
2011.12.29 17:21
|
|
|
|
|
|
Birkapörkölt bográcsban
|
Végig lassú (kis) tûzön, parázson készül az étel !
A szalonnát apró kockára vágom, és kisütöm a zsírját. Beledobom egy... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
xamada
2011.12.20 08:22
|
|
|
|
|
|
|