|
Scsí leves Barátom kedvence
|
A húsból és a zöldségből a liter vízzel húslevest főzünk. A karikára vágott hagymát és a finomra gyalult fejes káposztát vagy s... |
0 komment
|
12 ember kedveli
|
laci50
2012.02.28 18:53
|
|
|
|
|
|
Káposztás bableves cipóban
|
A babot előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, feltesszük főzni, majd 10-15 perc múlva leöntjük róla a vizet, és tiszta sós... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.06 15:08
|
|
|
|
|
|
Szalontüdő...
|
A tüdőt és sós vízben felteszem főni. A főzőlébe beleteszem az egész hagymát, egy teatojásba rakom a babérlevelet és az egés... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.19 16:14
|
|
|
|
|
|
Sonkaleves...
|
A megfőzött és leszűrt sonka levét felforralom. 1 marék rizst puhára /de nem túl puhára/ benne megfőzök.
2 tojássárgáját e... |
1 komment
|
8 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.17 18:16
|
|
|
|
|
|
Brassói apró pecsenye...
|
A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és kb. 1-2 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra felvágjuk. A szalonnát gyufaszál vékonyság... |
1 komment
|
73 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.13 12:34
|
|
|
|
|
|
Kolbászos lencseleves-ahogy én készítem-
|
Elkészítés:
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, a vöröshagymát, sárgarépát, petrezselyemgyökeret megtisztítjuk és apróra v... |
0 komment
|
17 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.14 07:12
|
|
|
|
|
|
Köménymagos leves
|
A lisztből és 5 dkg zsírból barnára pirított rántást készítünk, ezután hozzáadjuk a köménymagot és kissé tovább pirítjuk. Majd ... |
1 komment
|
2 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.01 17:22
|
|
|
|
|
|
|