|
Almás sütőtök krémleves,pirított dióval
|
A sütőtököt hosszában félbevágjuk,vékonyan meghámozzuk,evőkanállal kikaparjuk a magjait és kisebb darabokra vágjuk.Az almát meg... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.11.28 10:18
|
|
|
|
|
|
Citromos-csirkés rizsleves
|
Rutinosan főzzünk egy nagy adag csirkelevest, lényeg, hogy a csirkemell ne maradjon ki belőle. A megszokott zeller, petrezselye... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
niki74
2013.11.24 20:33
|
|
|
|
|
|
Babos káposztaleves
|
A babot egy éjszakára beáztatjuk.A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokh... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.11.15 15:34
|
|
|
|
|
|
Krémssajtos sütemény
|
15 dkg cukrot,a keményítőt,2,5 dl tejet fakanállal simára keverünk, majd kis lángon,kevergetve, sima masszává főzzük.A tejszínt... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.11.15 22:15
|
|
|
|
|
|
Bodza szorbet
|
A szebb virágokból négyet félretesszük a tálaláshoz .A többiből vízzel bodzateát készítünk.Belekavarjuk a mézet és hagyjuk kihű... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.11.09 09:36
|
|
|
|
|
|
Káposztaleves korhelyeknek
|
A húst ledaráljuk,hozzáadunk egy üvegesre párolt hagymát,egy beáztatott zsemlét és két tojást.Sóval,borssal petrezselyemzölddel... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.11.03 14:50
|
|
|
|
|
|
Babos pacalpörkölt
|
A pacalt megtisztítjuk, többször váltott hideg vízben kiáztatjuk, majd lábasba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi elle... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
berta69
2013.09.02 13:56
|
|
|
|
|
|
Töltött hagyma
|
A hagymákat meghámozzuk, végeit levágjuk, felső részéből picit többet. Enyhén gyöngyöző, sós vízben kb. 2 perc alatt puhára főz... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.09.01 11:34
|
|
|
|
|
|
Olaszos sült burgonya
|
A burgonyákat megmossuk, és héjastul alufóliába csomagolva megsütjük. Ha kihűlt, hosszában kettévágjuk és megpakoljuk sajt, ill... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.03 12:58
|
|
|
|
|
|
|