|
GYORS MÁLNABOR
|
Egy fél kg málnára öntünk l üveg /0.75 l/ jó minőségű testes vörösbort meg 0,5 kg porcukrot, és 24 óráig ebben áztatjuk. Ezutá... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.11.06 14:38
|
|
|
|
|
|
Pikáns tojáskrém
|
A tojások sárgáját törd össze villával, a fehérjét pedig vágd olyan apró kockákra amilyenre csak tudod. Ehhez add hozzá a tejfö... |
1 komment
|
8 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.11.06 12:57
|
|
|
|
|
|
Hideg meggyleves
|
Vízbe sót és cukrot teszünk, majd felforraljuk. Hozzáadjuk a kimagozott meggyet és újra felforraljuk. A meggy 2/3 részét áttörj... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.11.05 15:53
|
|
|
|
|
|
Csokoládés szelet
|
A tésztához valókból piskótatésztát készítünk.
Krémhez: megfőzünk 5 dl tejben 5 evőkanál lisztet sűrűre, kihülésig simára keve... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.11.04 23:33
|
|
|
|
|
|
Gesztenye rolád
|
A vajat /puha állapotban/ a cukorral és a kakaóval, és kb. 3 mokkás kanál kávéval jól elkeverjük. /A kávét részletekben kel bel... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.11.04 18:24
|
|
|
|
|
|
Töltött dagadó
|
A dagadót hosszú éles késsel felszúrjuk. A beáztatott és kinyomkodott zsemlékhez hozzáütjük a tojásokat, sóval, borssal és petr... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.11.03 23:14
|
|
|
|
|
|
Csírkecomb sajttal és sonkával tőltve
|
A csirkecombokból éles késsel kivesszük a csontot, és a csont helyétöl kétfelé bevágjuk a combokat úgy, hogy kétoldalra kiterít... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.11.02 01:31
|
|
|
|
|
|
Parajos tészta
|
Olíva olajban üvegesre dinsztelünk 1 fej apróra vágott lila hagymát, majd hozzáadunk 3-4 gerezd apróra vágott fokhagymát is. Fé... |
2 komment
|
5 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.10.29 15:55
|
|
|
|
|
|
Vegetáriánus lencsés hurka
|
1-1 arányban lencse és fehér rizs szükséges. ( pl. 3 bögre egyikből-másikból, ez egy nagy tepsibe való, nagy mennyiség lesz)
A... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.10.28 11:29
|
|
|
|
|
|
SÓS DIÓS KEKSZ
|
A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, utána a tejföllel, sóval, jól összegyúrjuk. Megkóstoljuk, hogy elég sós e /mert a dió ... |
3 komment
|
7 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.10.26 21:34
|
|
|
|
|
|
|