|
Köménymagos leves
|
A lisztből és 5 dkg zsírból barnára pirított rántást készítünk, ezután hozzáadjuk a köménymagot és kissé tovább pirítjuk. Majd ... |
1 komment
|
2 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.01 17:22
|
|
|
|
|
|
Tojásleves
|
A lisztből és az olajból rántást készítünk. Beletesszük az egész köményt, valamint a pirospaprikát. 1 liter vízzel felöntjük. B... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
galambjani
2013.03.01 17:13
|
|
|
|
|
|
Sonkás-sajtos szarvacska
|
A tésztát főzzük meg, majd tegyük félre.
A tejből, vajból, lisztből besamelt csinálunk. A vajat kezdjük el melegíteni, majd te... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.14 22:22
|
|
|
|
|
|
Meggyes-pudingos kocka
|
A zselatinos réteghez a folpackkal kibélelünk egy tepsit. A meggyet elterítjük a tepsiben.
A meggylevet vízzel 5 dl-re kiegész... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.05 21:38
|
|
|
|
|
|
Pizza-csiga
|
1:A vizet és az olajat 37 fokra melegítjük.Az élesztőt egy tálba morzsoljuk,és egy kevés olajos vízzel elkeverjük.
2:A folyadé... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
carlostina
2012.12.29 09:54
|
|
|
|
|
|
Kovász
|
Mivel közelednek az ünnepi sütés főzések gondoltam leírom a kovász készítésének a módját. Az ezzel készült kenyér, sütemény ízl... |
1 komment
|
19 ember kedveli
|
gzax
2012.12.10 11:49
|
|
|
|
|
|
Kolbászos, gombás lecsó nokedlivel
|
A paprikát kicsumázzuk és a paradicsommal együtt felkarikázzuk. A vöröshagymákat megtisztítjuk és először félbe, majd vékony sz... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
ketiksz
2012.10.12 18:11
|
|
|
|
|
|
Pehelytorta
|
A korpát szitáljuk ki a lisztből. Forraljuk fel a vizet a vajjal és a sóval, húzzuk le az edényt a tűzről és szórjuk bele a lis... |
1 komment
|
1 ember kedveli
|
szalai0913
2012.10.07 09:39
|
|
|
|
|
|
Tejfölös burgonyaleves
|
A levesbe először a sárgarépát, zellerrépát teszem fel főni, mert a burgonyának kevesebb idő kell a főzéshez. Hozzáadom a sót, ... |
1 komment
|
3 ember kedveli
|
pici70
2012.10.05 22:01
|
|
|
|
|
|
Abbahagyhatatlan csirke
|
A feldarabolt csirkét sóval, borssal fűszerezzük. (Aki nem szereti a bőrét, leszedheti és úgy fűszerezheti a csirkét.)
A lisz... |
0 komment
|
19 ember kedveli
|
ketiksz
2012.09.18 20:49
|
|
|
|
|
|
|