|
Mákos guba másként
|
Elkészítés: A kiflit 10-12 mm széles karikára vágjuk. A tejből, a tojások cukorral elkevert sárgájával, cukorral, vaníliás cuko... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
cicuska00
2012.01.04 17:33
|
|
|
|
|
|
Káposztalé-leves székelyesen
|
A csontokat bő hideg vízben,kevés sóval főni tesszük.20-30 perc után,ha felforrt lehabozzuk,hozzáadunk pár szem borsot,a darabo... |
1 komment
|
7 ember kedveli
|
mank87
2012.01.03 19:50
|
|
|
|
|
|
Madártej...
|
A tejet a vaníliarúddal felforraljuk, és lassú forrásban tartjuk.
A tojást kettéválasztjuk, a fehérjéket 2 evőkanál porc... |
0 komment
|
13 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.03 15:14
|
|
|
|
|
|
Rakott padlizsán (muszaka)
|
Megpucoljuk a padlizsánokat, és kb. 1/2-1 cm-es lapokra vágjuk, besózzuk. Picit állni hagyjuk, majd a sütő rácsára fektetve - o... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.01 17:45
|
|
|
|
|
|
Almás krémes
|
A hozzávalókat összegyúrjuk és egy tepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle.
Közben a tölteléket elkészítjük: a hozzávalókat simá... |
2 komment
|
45 ember kedveli
|
cecylia
2011.12.31 18:34
|
|
|
|
|
|
Ropogós malaccomb...
|
A combon a bőrt keresztben és hosszában bevagdaljuk, sózzuk, borsozzuk, vágott fokhagymával megtüzdeljük.
A hagymákat nég... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.27 07:19
|
|
|
|
|
|
Máglyarakás
|
A kockára vágott zsemléket leforrázom a felforralt vaníliás tejjel, és letakarom konyharuhával. Időnként óvatosan átforgatom, h... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
fruzsi88
2011.12.26 17:00
|
|
|
|
|
|
Gesztenyés zellerkrémleves...
|
A gesztenyét kb. 35-40 perc alatt puhára főzöm, meghámozom. A zöldségeket megtisztítom, a hagymát finomra, a zellert és a bur... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.26 07:58
|
|
|
|
|
|
Citromos fokhagymakrémleves...
|
A fokhagymát és a vöröshagymát megtisztítjuk. A gerezdeket kisebb darabokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. A sárga és a z... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.26 05:35
|
|
|
|
|
|
Halászlé ahogyan a szomszédtól lestem el.
|
Alaplé készítése:
A hagymát kockára vágjuk (nem fontos egyenlő méretre), 2 ek zsíron megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a reszelt fok... |
0 komment
|
17 ember kedveli
|
xamada
2011.12.22 19:20
|
|
|
|
|
|
|
Házikó
|
0 komment
|
18 ember kedveli
|
|
|
|
|
|