|
Medvehagymás pogácsa
|
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és hozzáadjuk az élesztőt és a többi h... |
1 komment
|
3 ember kedveli
|
mildiko50
2012.01.09 10:23
|
|
|
|
|
|
Gyümölcsrizs...a gyerekek kedvence...
|
A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, 6 dl forró vízben feltesszük főni, egy csipet sóval megszórjuk, és lefedjük. A tejet felforr... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.02 18:12
|
|
|
|
|
|
Spárgás lasagne...
|
A spárgát megtisztítjuk, végeit levágjuk, megmossuk, egészben hagyjuk. Enyhén sózott, cukrozott vízben kb. 5 percig, főzzük, ... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.01 18:22
|
|
|
|
|
|
Bajor sertésragu
|
A húst megmossuk, hideg vízben kiáztatjuk, lecsepegtetjük és nagyobb darabokra vágjuk (kb 2-3 cm-es kockákra).
Egy széles... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
xamada
2011.12.29 17:21
|
|
|
|
|
|
Újházy tyúkhúsleves...
|
A tyúkot gondosan letisztogatjuk, a tollmaradványokat leperzseljük, a tokokat kihuzigáljuk, zsírzóját kivágjuk, majd kívül-belü... |
2 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.29 14:42
|
|
|
|
|
|
Virslis burgonyasaláta...
|
A burgonyát megmossuk, és héjában, sós vízben puhára főzzük. Ha megpuhult, leszűrjük, ha kissé kihűlt, megtisztítjuk, és amik... |
1 komment
|
9 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.28 10:49
|
|
|
|
|
|
Malacnyelv lencsével...
|
A lencsét megmossuk, és 1-2 órára beáztatjuk. A nyelvet megmossuk. A hagymát és három gerezd fokhagymát meghámozunk.
A ny... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.27 07:43
|
|
|
|
|
|
Fűszeres padlizsánkrém...
|
A padlizsánt megmossuk, majd sütőben 200 fokon puhára sütjük. Ezután kicsit pihentetjük, majd lehúzzuk a héját, és fakéssel p... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.26 06:05
|
|
|
|
|
|
Csőben sült brokkoli...
|
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és kevés vízben megpároljuk. (A mélyhűtöttet nem
kell előtte felengedni.)
Egy t... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.26 05:08
|
|
|
|
|
|
|