|
Spenótos QUICHE mézes paradicsomsalátával.
|
Adjuk a liszthez a sót és morzsoljuk bele a vajat és a vízzel gyúrjuk könnyű, lágy, de gyúrható tésztává (ne ragadjon)
Gyújt... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
haaapci
2012.09.29 16:54
|
|
|
|
|
|
Ravioli tejszínmártásban.
|
A tésztát megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockára vágj... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
kis-vakond
2012.08.24 20:49
|
|
|
|
|
|
Lakodalmas leves.
|
Az alaposan megtisztított tyúkot feldarabolom: a combokat a csuklóknál szétvágom, a mellet 3 darabba, a hátát 2-3 darabba. A ... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.08.18 07:36
|
|
|
|
|
|
Vörösboros őzpörkölt.
|
A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom az inaitól megtisztított, felkockázott szarvast. S... |
2 komment
|
3 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.08.17 06:01
|
|
|
|
|
|
Tiszai halászlé-bográcsban-
|
Először is tüzet gyújtunk, majd elkészítjük az alaplevet. A zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáad... |
2 komment
|
5 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.08.16 14:42
|
|
|
|
|
|
Egres leves
|
Két liter vízbe megtisztított,megmosott egrest teszünk.Csipet sóval és 4 evőkanál cukorral felforraljuk.Ízesítésnek finomra v... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
kondacsistvanne
2012.08.11 09:23
|
|
|
|
|
|
Meggyes-ribizlis-mákos lepény
|
Egy 28x35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kivajazunk, kilisztezünk. Én jobban szeretem a sütőpapíros megoldást, és ... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
hooligans007
2012.07.11 22:07
|
|
|
|
|
|
Párizsi hagyma leves.
|
A hagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, majd egy lábosban vajon megfonnyasztjuk.
Borral és az erőlevessel felöntj... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.06.28 13:46
|
|
|
|
|
|
Sajtos húspogácsa
|
Kávéskanálnyi olajban pároljuk üvegesre a megtisztított és apró kockákra vágott hagymát és petrezselymet. Tegyük félre és hagyj... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
gica199007
2012.06.26 17:41
|
|
|
|
|
|
Csicseriborsó fasírt
|
A csicseriborsót egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap friss vízben tesszük fel főni. Mellédobjuk az egyik fej, megtisz... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
redrozsa
2012.06.15 09:01
|
|
|
|
|
|
|