|
Nagyszerű sós lepény
|
Kelt tésztát készítek a szokásos módon: a langyos cukros tejben felfuttatom az élesztőt, mikor halványbarna hab képződött a tet... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
balabala63
2014.05.08 16:23
|
|
|
|
|
|
Sós, köménymagos kifli kelt tésztából
|
A tésztához valókat összedolgozzuk, megdagasszuk kézzel vagy kenyérsütőgép dagasztó fokozatán. Meleg helyen lefedve kb. 1 óra h... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.03.07 10:45
|
|
|
|
|
|
Kelt pogácsa
|
A finomlisztet összekeverem a 2,5 dkg sóval. A tejet megmelegítem, ebből 3 dl tejbe 2 kk cukrot és 5 dkg élesztőt felfuttatok. ... |
1 komment
|
10 ember kedveli
|
cila0628
2014.03.03 16:27
|
|
|
|
|
|
Habkönnyű sóskifli
|
1.Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban.
2.E... |
0 komment
|
12 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.28 09:08
|
|
|
|
|
|
Sonkás-sajtos kiflik kelt tésztából
|
1 dl langyos tejben az élesztőt a cukorral felfuttattam, majd az összes hozzávalót összegyúrtam. 10 perc pihentetés után könnye... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.06 09:00
|
|
|
|
|
|
Citromos kifli
|
A hozzávalókból,a szokásos módon kelt tésztát készítünk,kelesztés után kinyújtjuk és kifliket sodrunk belőle.A kifliket lekvárr... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.29 09:01
|
|
|
|
|
|
Krumplis-vajas pogácsa
|
Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral és egy evőkanál lisztet szórunk a tetejére. Megpucoljuk a főtt krum... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.27 16:14
|
|
|
|
|
|
Hajtovány
|
Ezt a krémet lehet ízesíteni csípős piros arannyal akkor nem kell bele só ),őrölt borssal,apróra vágott füstölt kolbásszal megs... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.05 14:26
|
|
|
|
|
|
Kelt szilvás lepény
|
Az élesztőt egy kevés langyos tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle.
Mel... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
blackandi
2013.12.04 16:31
|
|
|
|
|
|
Pizzás csiga
|
A hozzávalókból a szokásos módon kelt tésztát készítünk. Kétszeresére kelesztjük, majd kb. 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk. Megk... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
amentida
2013.11.24 12:45
|
|
|
|
|
|
|