|
Fácánleves...
|
A konyhakész fácánt annyi hideg vízben tesszük fel főni, hpgy 1-2 ujjnyira ellepje. Amint felforr, leszedjük a habját, hozzáa... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.24 07:42
|
|
|
|
|
|
Halászlé ahogyan a szomszédtól lestem el.
|
Alaplé készítése:
A hagymát kockára vágjuk (nem fontos egyenlő méretre), 2 ek zsíron megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a reszelt fok... |
0 komment
|
17 ember kedveli
|
xamada
2011.12.22 19:20
|
|
|
|
|
|
Pacalpörkölt-
|
A pacal abálása: először is a hentesnél veszek szép, előmosott pacalt (1 főre kb. 30 dkg-ot számolok). Ezt otthon gondosan meg... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.21 08:59
|
|
|
|
|
|
Birkapörkölt bográcsban
|
Végig lassú (kis) tûzön, parázson készül az étel !
A szalonnát apró kockára vágom, és kisütöm a zsírját. Beledobom egy... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
xamada
2011.12.20 08:22
|
|
|
|
|
|
Bográcsgulyás
|
1. A lábszárat valamivel kisebb kb. 2 centis
kockákra vágjuk, mintha pörköltet készítenénk.
A hagymát megtisztítjuk, és egy... |
2 komment
|
9 ember kedveli
|
xamada
2011.12.20 16:28
|
|
|
|
|
|
Korhelyleves
|
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírját kiolvasztjuk.
Rátesszük a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, m... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
zsoka08
2011.12.20 16:25
|
|
|
|
|
|
Mexikói húsos egytálétel
|
Először a csilis húst készítem el:a hagymát vékonyra vágom,egy serpenyőben az olajon megpárolom, hozzá adom a darált húst, erős... |
2 komment
|
8 ember kedveli
|
pola62
2011.12.17 09:28
|
|
|
|
|
|
Vaddisznópörkölt vörösborral
|
A megmosott vaddisznó húst újjnyi széles kockákra vágjuk, és vízben 10 percet állni hagyjuk, amelybe egy kávéskanál ecetet öntü... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
xamada
2011.12.13 22:30
|
|
|
|
|
|
Töltött káposzta darált hússal
|
A káposzta sérült leveleit lefejtjük, eldobjuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
Akkora edényben, amibe belefér egészben ... |
2 komment
|
12 ember kedveli
|
kepenyestibor
2011.12.12 22:22
|
|
|
|
|
|
|