|
Martini (ahogy én készítem)
|
5 l-es befőttes üveg, 1 kg rizs, 1,5 kg cukor, 1 citrom apróra vágva, 6 cm-nyi vaniliarúd 1 cm-es darabokban (vagy 4 csomag van... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.10 10:47
|
|
|
|
|
|
Gyros tál egyszerűen
|
A csirkemellet felcsíkozzuk, majd alaposan elkeverjük a gyros fűszerrel, kis sót még elbír lehet hozzá tenni. Kenjük meg egy ki... |
0 komment
|
22 ember kedveli
|
ficzek1
2012.01.09 21:06
|
|
|
|
|
|
Pásztorpite
|
A kockára vágott hagymát kevés olajon pirítsd meg, add hozzá a húst és a sárgarépát, süsd össze egy kicsit. Utána tedd bele a p... |
0 komment
|
40 ember kedveli
|
vicuska25
2012.01.05 13:02
|
|
|
|
|
|
Mákos guba másként
|
Elkészítés: A kiflit 10-12 mm széles karikára vágjuk. A tejből, a tojások cukorral elkevert sárgájával, cukorral, vaníliás cuko... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
cicuska00
2012.01.04 17:33
|
|
|
|
|
|
Káposztalé-leves székelyesen
|
A csontokat bő hideg vízben,kevés sóval főni tesszük.20-30 perc után,ha felforrt lehabozzuk,hozzáadunk pár szem borsot,a darabo... |
1 komment
|
7 ember kedveli
|
mank87
2012.01.03 19:50
|
|
|
|
|
|
Madártej...
|
A tejet a vaníliarúddal felforraljuk, és lassú forrásban tartjuk.
A tojást kettéválasztjuk, a fehérjéket 2 evőkanál porc... |
0 komment
|
13 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.03 15:14
|
|
|
|
|
|
Rakott padlizsán (muszaka)
|
Megpucoljuk a padlizsánokat, és kb. 1/2-1 cm-es lapokra vágjuk, besózzuk. Picit állni hagyjuk, majd a sütő rácsára fektetve - o... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.01 17:45
|
|
|
|
|
|
Almás krémes
|
A hozzávalókat összegyúrjuk és egy tepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle.
Közben a tölteléket elkészítjük: a hozzávalókat simá... |
2 komment
|
45 ember kedveli
|
cecylia
2011.12.31 18:34
|
|
|
|
|
|
Újházy tyúkhúsleves...
|
A tyúkot gondosan letisztogatjuk, a tollmaradványokat leperzseljük, a tokokat kihuzigáljuk, zsírzóját kivágjuk, majd kívül-belü... |
2 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.29 14:42
|
|
|
|
|
|
Ropogós malaccomb...
|
A combon a bőrt keresztben és hosszában bevagdaljuk, sózzuk, borsozzuk, vágott fokhagymával megtüzdeljük.
A hagymákat nég... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.27 07:19
|
|
|
|
|
|
|