|
Meggy tartósítása
|
A kimagozott meggyet műanyag dobozokba rakom olyan adagokban, ahogyan a friss meggyet fel szoktam használni leveshez, mártáshoz... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
kormilla
2012.05.04 08:17
|
|
|
|
|
|
Vaníliás-almás sütemény !
|
A tésztához valókat alaposan kidolgozom és a hűtőbe rakom legalább fél órára.
Közben megpucolom az almát és szeletekre vágom.
... |
1 komment
|
37 ember kedveli
|
ibolya58
2012.05.03 21:39
|
|
|
|
|
|
Rakott kelkáposzta!
|
A káposztát vékony csíkokra vágom és sós vízben megpárolom, majd leszűröm.
Az olajon megpirítom a kisebb kockára felvágott hag... |
0 komment
|
14 ember kedveli
|
ibolya58
2012.04.08 22:38
|
|
|
|
|
|
Kókuszos - málnás piskóta torta
|
A sütőt előmelegítem 180 fokra. A tortaforma alját és oldalát is kibélelem sütőpapírral. A tojások fehérjét csipet sóval kemény... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
isti53
2012.04.06 07:16
|
|
|
|
|
|
Gombával, paprikával töltött pulykamell
|
A húst 4-5 egyenlő szeletre felvágom, egy kicsit kiveregetem.
A húsból zsebes szeletet csinálok. A tölteléket beletöltöm ,ha k... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
ibolya58
2012.03.25 22:50
|
|
|
|
|
|
Gombával rakott sertésborda!
|
A bordákat kiklopfolom ,besózom és borsozom, majd félreteszem egy kicsit.
A gombát felszeletelem,úgy mint a hagymát is.
Olaja... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
ibolya58
2012.02.18 23:46
|
|
|
|
|
|
Vörösboros resztelt csirkemáj...
|
Az olívaolajon egy mély serpenyőben megpirítom a kockára vágott szalonnát, hozzáadom az apróra vágott hagymát, fokhagymát és ... |
0 komment
|
20 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.24 09:03
|
|
|
|
|
|
Királyhalom !
|
Elkészitése:
A rizst szokásos módón megpárolom,a hagymát karikára vágom,a húsból kis érméket vágok és sózom borsozom.
A kápos... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
ibolya58
2012.01.21 14:50
|
|
|
|
|
|
Rozmaringos báránycsülök...
|
A báránycsülköket sózom, borsozom. Pár evőkanál mangalicazsíron vagy olívaolajon kérget sütök rájuk (2-3 perc minden oldalról)... |
1 komment
|
3 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.04 08:09
|
|
|
|
|
|
Zöldborsófőzelék
|
Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a f... |
3 komment
|
9 ember kedveli
|
muranyinikola
2016.05.24 11:40
|
|
|
|
|
|
|