|
Keverve sült bárány feketebab mártásban
|
Az erjesztett fekete babot tegyük tálba, öntsük le forrásban lévő vízzel, hagyjuk ázni 20 percig, majd jól csepegtessük le.
Sz... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
projo2
2013.06.05 23:18
|
|
|
|
|
|
raffaello golyók
|
A vizet és a cukrot lábasba tesszük, felforraljuk.
Egy tálban elvegyítjük a tejport a kókuszreszelékkel.
Mikor ... |
0 komment
|
13 ember kedveli
|
adri787
2013.06.01 17:27
|
|
|
|
|
|
Töltött-káposzta. (Valódi kolozsvári módon.)
|
Minden személyre számítsunk két tölteléket; minden egyes töltelékhez egy középnagyságú káposzta levelet; de nyáron sokkal jobb ... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
projo2
2013.04.13 02:09
|
|
|
|
|
|
Gesztenyés pulyka.
|
A zsemlét beáztatjuk a tejbe. A gesztenyét megfőzzük, megtisztítjuk és áttörjük. Az így előkészített gesztenyemasszázhoz hozz... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
haaapci
2012.10.10 21:07
|
|
|
|
|
|
Souvlaki (Szuflaki)
|
A húst kb 2 centis kockákra vágom. Egy tálban a fűszerekkel és az olajjal alaposan elkeverem. Legalább fél órára lefedve betesz... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
kis-vakond
2012.08.23 19:08
|
|
|
|
|
|
Barackos túrós batyu
|
Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe egy teáskanálnyi cukrot teszünk. Közben átszitáljuk a lisztet, sóval, cuko... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
kis-vakond
2012.08.20 06:18
|
|
|
|
|
|
Bolognai metélt !
|
Olajat hevítek egy serpenyőben és hozzáadom az aprított hagymát, zellert, sárgarépát, jól elkeverem és 5 percig pirítom .
Bele... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
ibolya58
2012.08.16 20:08
|
|
|
|
|
|
Sajtos húspogácsa
|
Kávéskanálnyi olajban pároljuk üvegesre a megtisztított és apró kockákra vágott hagymát és petrezselymet. Tegyük félre és hagyj... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
gica199007
2012.06.26 17:41
|
|
|
|
|
|
fogyi galuska
|
A lisztek kimérése után tálas mixerbe kb. 30 dkg lisztet teszek, és a 4 felvert tojást, és a sót (lehetőleg tengeri NaCl) és e... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
balintpe
2012.06.06 12:27
|
|
|
|
|
|
Banános Túrofelfújt
|
A tojások sárgáját az édesítőszerrel addig verjük, míg krémszerű lesz.Apránként adjuk hozzá a túrót,majd a karikára vágott ban... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
vivike44
2012.05.15 21:34
|
|
|
|
|
|
|