|
Pudingos-fahéjas almaleves
|
Az almát megmossuk, meghámozzuk, kockára vágjuk. Egy fazékba tesszük és felengedjük kb. 1.2 l vízzel, majd feltesszük főni. Hoz... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
szabonori
2014.05.05 13:18
|
|
|
|
|
|
Karácsonyi forralt bor
|
Egy kancsóba elkészítek 0,5 liter fekete teát. Felforralok 0,5 liter vörösbort.
Összeöntöm a teát és a bort, fűszerezem szegf... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
pokollady
2014.04.26 11:53
|
|
|
|
|
|
Fehérboros gyümölcsleves
|
A bort a fűszerekkel jól felforralom. Majd beleteszem a meggyet, kicsit átfőzöm, hogy a gyümölcs megpuhuljon. Hozzáadom a cukro... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
patakigigi
2014.04.23 19:25
|
|
|
|
|
|
Pikáns körtepüré
|
A mustármagot összezúzom. A körtéket meghámozom, magházát kivágom, húsát felkockázom, majd ráöntöm a bort. Megfűszerezem és puh... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
zsuzsika022
2014.03.23 15:31
|
|
|
|
|
|
Almás rétes
|
A vajastésztát kinyújtom és félrerakom. Az almát lereszelem és hozzáadom a darált kekszet, diót, a fűszereket és a porcukort. A... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
anyakatus
2014.03.16 18:47
|
|
|
|
|
|
Sajtos zöldségleves
|
A burgonyát kockákra vágom, a hagymát, a sárgarépát, a héjától megszabadított paradicsomot, felszeletelem, a zöldbabot darabolo... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
elenacska
2014.02.27 15:12
|
|
|
|
|
|
Tufahije
|
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházakat, de a héját ne dobjuk ki.
Egy nagy edénybe, amibe az almák mind b... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.09 10:19
|
|
|
|
|
|
Meggymártás citromlével
|
A megmosott, kimagozott meggyet annyi vízben kezdem főzni, amennyi ellepi. Hozzáadom a fűszereket és készre főzöm. Közben a lis... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
davidcsilla
2014.01.26 20:04
|
|
|
|
|
|
Erdei gyümölcsleves
|
Egy edénybe kevés vízzel felteszem a gyümölcsöket főni. Beleteszem a fahéjat, szegfűszeget és a cukrot. Ha úgy látom, hogy megf... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
anitakezi
2014.01.12 13:35
|
|
|
|
|
|
Aszaltszilvás csirkemell
|
A csirkemellet úgy csontozzuk ki,hogy 4 db tömör húsdarabot kapjunk.A fél csirkemelleket húskalapáccsal kissé kiverjük.Ügyeljün... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.10 10:30
|
|
|
|
|
|
|