|
Meggy tartósítása
|
A kimagozott meggyet műanyag dobozokba rakom olyan adagokban, ahogyan a friss meggyet fel szoktam használni leveshez, mártáshoz... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
kormilla
2012.05.04 08:17
|
|
|
|
|
|
Uborkasaláta télre
|
Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval. 1 napig állni hagyjuk, és üvegekbe töltjük.... |
0 komment
|
57 ember kedveli
|
kormilla
2012.02.11 15:34
|
|
|
|
|
|
Narancsdzsem...
|
2 kg narancsot vásárolunk, alaposan megmossuk, majd a sárga héját burgonyahámozóval, vagy egy éles késsel lehántjuk és szálká... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.27 13:48
|
|
|
|
|
|
Baileys házilag
|
A cukrot, a vízet, a vaníliás cukrot és a cappucino-port összefőzzük. Ha kihűlt, belekeverünk 3 dl tartós tejszínt és 2,5 dl ru... |
10 komment
|
168 ember kedveli
|
kepenyestibor
2011.12.12 22:27
|
|
|
|
|
|
Diós, mákos beigli
|
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk (mintha linzertésztát készítenénk), ügyelve arra, hogy a margarin ne olvadjon meg!
Hozzáö... |
6 komment
|
231 ember kedveli
|
zsoka08
2011.12.12 14:36
|
|
|
|
|
|
Pikáns csirkeragu
|
A húst alaposan megmossuk, majd felcsíkozzuk.
A kétféle hagymát apróra reszeljük és hozzáadjuk a mézet, a mustárt, a taco szós... |
1 komment
|
6 ember kedveli
|
jolika66
2015.05.20 19:12
|
|
|
|
|
|
Citromos kalács
|
A sütőformát zsiradékkal kikenem, majd kilisztezem. A tésztához a liszttel elkeverem a sütőport, majd a jó alaposan megmosott c... |
1 komment
|
3 ember kedveli
|
dori37
2014.03.05 16:07
|
|
|
|
|
|
Bajai halászlé
|
A halat megtisztítjuk, kívülről megmossuk (utána már nem szabad mosni). Majd felbontjuk, a belsőséget kiszedjük - ikrát-t... |
1 komment
|
1 ember kedveli
|
szaszi98
2013.12.19 17:36
|
|
|
|
|
|
Savanyúság-karfiol és brokkoli-
|
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és gondosan megmossuk, majd lecsepegtetjük. Ugyanígy járunk el a brokkolival is. ... |
1 komment
|
15 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.16 08:23
|
|
|
|
|
|
|