|
Margit szelet
|
A tésztához a hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, 3 felé vesszük, kinyújtjuk, majd egyesével kisütjük szép sárgára.
A krémhez ... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.03.18 11:10
|
|
|
|
|
|
Kókuszkrémes piskóta
|
Először a krém alapját kell elkészíteni, hogy jól kihűljön. A pudingból (+ keményítőből) és a tejből sűrű krémet főzünk, félret... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.09 09:41
|
|
|
|
|
|
Sajtos perec
|
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, és háromszor nyújtjuk ki félórás pihentetéssel (közben lereszelem a sajtot).
Ha perece... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
liza1
2013.12.27 17:53
|
|
|
|
|
|
Turótorta
|
Hamar elkészíthető finomság, bármilyen gyümölccsel
(friss vagy befőtt) kombinálható.
Az eredeti recept tojással készül,
... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
kicsoda57
2013.12.15 22:51
|
|
|
|
|
|
Paradicsom szósz
|
Kevés rántást készítek. Beleöntök 1 liter paradicsomlevet. Rakok hozzá pici cukrot és pici vizet. Fűszerezem, majd sűrűsödésig ... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szonoczky
2013.12.12 19:32
|
|
|
|
|
|
Tarhonyás krumpli kolbásszal
|
A kolbászt megfosztjuk a bőrétől. Legegyszerűbb, ha meleg víz alatt leöblítjük, sokkal könnyebb lehúzni a bőrt. Vékonyan felkar... |
1 komment
|
9 ember kedveli
|
projo2
2013.04.19 21:32
|
|
|
|
|
|
Töltött-káposzta. (Valódi kolozsvári módon.)
|
Minden személyre számítsunk két tölteléket; minden egyes töltelékhez egy középnagyságú káposzta levelet; de nyáron sokkal jobb ... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
projo2
2013.04.13 02:09
|
|
|
|
|
|
Mandulával töltött zsemle
|
A vajat felolvasztom , a tejet meglangyosítom és hozzákeverem a cukrot, sót, kardamont és a tojást.
Az élesztőt is belekeverem... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
ibolya58
2013.02.05 23:32
|
|
|
|
|
|
Sertéspörkölt
|
A húst megtisztítjuk, az esetleges nagyon zsíros részeket levágjuk, és a húst kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra felvá... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
fordgtr
2013.02.02 10:33
|
|
|
|
|
|
Sonkás - sajtos tekercs
|
A folyékony hozzávalókat meglangyosítjuk, majd hozzáadjuk a többit is, és jól összedolgozzuk, és duplájára kelesztjük.
Amíg ke... |
1 komment
|
15 ember kedveli
|
anaxor
2013.02.01 22:48
|
|
|
|
|
|
|