|
Halászlé ahogyan a szomszédtól lestem el.
|
Alaplé készítése:
A hagymát kockára vágjuk (nem fontos egyenlő méretre), 2 ek zsíron megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a reszelt fok... |
0 komment
|
17 ember kedveli
|
xamada
2011.12.22 19:20
|
|
|
|
|
|
Tócsni,zöldséggel és sajttal...
|
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk. A fokhagymát megtisztítjuk, finomra zúzzuk. A sajtot felszeleteljük. A feltéthez a zöldsé... |
6 komment
|
12 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.21 16:59
|
|
|
|
|
|
Korhelyleves
|
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírját kiolvasztjuk.
Rátesszük a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, m... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
zsoka08
2011.12.20 16:25
|
|
|
|
|
|
almás zseb
|
Az almát a cukorra,kevés vizzel l és citromlével megpároljuk, nem túl puhára, kihűtjük. A tésztához valókból, rugalmas tésztát ... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
ibolya58
2011.12.16 15:52
|
|
|
|
|
|
Karácsonyi fatörzs...
|
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy nagy, lapos tepsit béleljünk ki sütőpapírral. Szitáljuk át a lisztet a sütőporral, a tojá... |
0 komment
|
14 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.16 07:03
|
|
|
|
|
|
Narancsleves habgaluskával-ahogy én készítem-
|
A fahéjból, a szegfűszegből és egy citrom lehámozott héjából körülbelül 1dl vízzel fűszerkivonatot készítünk, majd hagyjuk ki... |
0 komment
|
14 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.15 07:34
|
|
|
|
|
|
Ír szódakenyér
|
A kétféle lisztet, a szódabikarbonát és a sót egy tálban jól
összekeverjük.
Közben a sütőt 200°-ra előmelegítjük.
A lisztkup... |
1 komment
|
15 ember kedveli
|
szidnifox
2011.12.14 18:37
|
|
|
|
|
|
Kókuszos csirke
|
Kis tálkába csavarjuk a citrom levét...összekeverjük 2-3 dkg sóval
a csirkét ezzel az oldattal kivül-belül bedörzsöljük.....me... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
alex58
2011.12.14 13:32
|
|
|
|
|
|
Vaddisznópörkölt vörösborral
|
A megmosott vaddisznó húst újjnyi széles kockákra vágjuk, és vízben 10 percet állni hagyjuk, amelybe egy kávéskanál ecetet öntü... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
xamada
2011.12.13 22:30
|
|
|
|
|
|
|