|
Rózsafánk...
|
A hozzávalókból rugalmas, könnyen nyújtható tésztát
gyúrunk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, majd fánkszaggatóval kiszaggatj... |
0 komment
|
15 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.31 15:43
|
|
|
|
|
|
Dominó szelet...
|
A tésztához a tojássárgákat 20 dkg porcukorral és 4 kanál vízzel habosra keverjük. A 4 tojásfehérjét pici sóval, 4 evőkanál víz... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.30 16:38
|
|
|
|
|
|
Boros tepertős pogácsa
|
A langyos tejbe rakjuk a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és 1 evőkanál lisztet, ezt összekeverjük, és meleg helyen megf... |
0 komment
|
32 ember kedveli
|
chopperos
2012.01.27 23:26
|
|
|
|
|
|
Mézes puszedli
|
A mézet és a margarint felolvasztjuk, kissé hűlni hagyjuk. A többi hozzávalót hozzádolgozzuk.
A tésztát kb. fél cm vastagsá... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
gambi92
2012.01.24 19:34
|
|
|
|
|
|
Meggyes hájas kifli
|
A hájat elmorzsoljuk a liszttel. Belekeverjük a többi hozzávalót és közepes lágyságú tésztát gyúrunk belőle. Ha kemény a tészta... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
ildiildi
2012.01.24 17:35
|
|
|
|
|
|
vasvári cigány pecsenye!
|
a szűzérmét közepes vastagságúra / kis ujjnyra /
felszeletelem.
Besózom és borsozom,majd félre rakom.
Addig míg a hús pihen,... |
1 komment
|
23 ember kedveli
|
ibolya58
2012.01.21 13:57
|
|
|
|
|
|
Sertéstokány-belsőségekkel-
|
A húst lemossuk, leszárogatjuk, 4 cm hosszú, ceruzavastagságú darabokra szeljük. A belsőségeket az erektől és vezetékektől me... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.19 16:56
|
|
|
|
|
|
Lusta asszony töpörtyűs pogácsája
|
Másfél deci langyos tejben feloldjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 percig pihentetjük, hogy megkeljen. A ... |
0 komment
|
20 ember kedveli
|
mildiko50
2012.01.18 06:23
|
|
|
|
|
|
Hagymás-tepertős pogácsa
|
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, a zsírban pároljuk. Félretesszük hűlni és hozzákeverjük a tepertőkrémet.... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
mildiko50
2012.01.11 21:59
|
|
|
|
|
|
Fogas burgonyaágyon
|
A készítés előtti napon süllőket egy centiméterenként beirdaljuk, bekenjük mustárral, meghintjük borssal, meglocsoljuk a citro... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
vzsuzsa64
2012.01.04 14:00
|
|
|
|
|
|
|