|
Pacalpörkölt-
|
A pacal abálása: először is a hentesnél veszek szép, előmosott pacalt (1 főre kb. 30 dkg-ot számolok). Ezt otthon gondosan meg... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.21 08:59
|
|
|
|
|
|
Bazsalikomos krumplipüré
|
A burgonyát meghámozzuk, összevágjuk, és sós vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Közben a bazsalikomot leöblítjük, szárazra... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
kobra50
2011.12.18 19:15
|
|
|
|
|
|
Tejszínes gesztenyebomba-ahogy én készítem-
|
Egy jénai vagy üvegtálat kibélelünk alufóliával. Átgyúrjuk a gesztenyemasszát, és rányomkodjuk az alufóliával bélelt tálra. ... |
1 komment
|
30 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.16 07:15
|
|
|
|
|
|
Jászsági legényavató
|
A lisztet tojással, sóval, csipetnyi cukorral elkeverjük, annyi tejet és szódavizet keverünk hozzá, hogy könnyű palacsintatészt... |
0 komment
|
14 ember kedveli
|
isti53
2011.12.14 07:42
|
|
|
|
|
|
Vaddisznópörkölt vörösborral
|
A megmosott vaddisznó húst újjnyi széles kockákra vágjuk, és vízben 10 percet állni hagyjuk, amelybe egy kávéskanál ecetet öntü... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
xamada
2011.12.13 22:30
|
|
|
|
|
|
Zöldséges tésztapörkölt
|
A tésztát feltesszük főni sós vízben.
Minden zöldség hozzávalót fajtájának megfelelően tisztítunk és aprítunk úgy, hogy nagyjá... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
isti53
2011.12.13 18:31
|
|
|
|
|
|
Narancsos kacsa
|
A megtisztított (a hasüreg és a zsírzó eltávolítására nagyon figyeljünk oda) kacsát kívül-belül megszórjuk a szárnyasfűszerrel.... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
jancsiba1
2011.12.13 15:06
|
|
|
|
|
|
Aszpikos sonka
|
1 dl meleg vízben feloldjuk az erőleveskockát. Beleszórjuk a zöldséget, és 10 perc alatt, lefedve megpároljuk. Leszűrjük és leh... |
2 komment
|
4 ember kedveli
|
kepenyestibor
2011.12.12 22:14
|
|
|
|
|
|
Főtt-sült fluta, avagy krumplipogácsa
|
A krumplit sós vízben megfőzöm.
Ha megfőtt összenyomom krumplinyomón.
Még forrón adok hozzá annyi lisztet, amennyit felv... |
1 komment
|
19 ember kedveli
|
margitanya
2011.12.11 22:04
|
|
|
|
|
|
|