|
Fűszeres marhasült
|
A sütőt előmelegítem 160 °C-ra. Összekeverem a cukrot, a fahéjat, a szerecsendiót, a kardamomot és a borsot egy kis tálban. Bed... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
magyaritunde
2014.03.06 15:18
|
|
|
|
|
|
Vörösboros pulykaragu
|
A pulykamellet felcsíkozom és a szárnyasfűszerrel, valamint kevés olajjal pácolódni hagyom. Kevés olajon fehéredésig pirítom a ... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
kunattilane
2014.02.24 16:19
|
|
|
|
|
|
Csirke vadász módra
|
A csirkemelleket megmossuk, enyhén kiklopfoljuk.
Egy serpenyőben 4 ek olajon és az 1 ek vajon megpirítjuk a csirkemelleket, o... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.02.14 09:01
|
|
|
|
|
|
Aszaltszilvás csirkemell
|
A csirkemellet úgy csontozzuk ki,hogy 4 db tömör húsdarabot kapjunk.A fél csirkemelleket húskalapáccsal kissé kiverjük.Ügyeljün... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2014.01.10 10:30
|
|
|
|
|
|
Marha, meggymártással
|
A marhahúst megmosom és hideg vízben, felteszem főni. Beleteszem a megtisztított és megmosott sárgarépát, petrezselyemgyökeret,... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
sz-andi
2014.01.06 07:26
|
|
|
|
|
|
Glögi.finn szilveszteri ital
|
1.-A gyömbért reszeljük le.Forraljuk fel a vizet és a fűszereket. Kb egy fél órán át igen lassú tűzön főzzük őket Szűrjük át, a... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.12.30 09:31
|
|
|
|
|
|
Borcsokoládé
|
Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét.Adjuk hozzá fokozatosan a vörösbort,és keverjük homogén masszává. Lassú tűzön melegítsük... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.12.14 15:53
|
|
|
|
|
|
Gombás szűzpecsenye vörösborral
|
A vöröshagymát zsírban megdinszteljük, hozzáteszünk 2 gerezd, összevágott fokhagymát, majd a szeletelt gombát, törött borsot és... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
anitakezi
2013.11.25 09:07
|
|
|
|
|
|
Cserháti szilvás placsinta
|
A szilvákat kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk.Összekeverjük vörösborral cukorral,és fahéjjal ízesítjük.A palacsintákra egy... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
erzsikepuskas
2013.11.22 09:51
|
|
|
|
|
|
Bajai halászlé
|
A pontyot megtisztítjuk. Ez abból áll, hogy az élő pontyot agyonütjük úgy, hogy pontosan a szeme közé ütünk egy kalapáccsal. Ez... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
eslavitsek
2013.10.16 11:13
|
|
|
|
|
|
|