|
Csülök pékné módra
|
A csülköt jól megmosom, majd mély lábosba teszem, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Jól megsózom, hogy a főzés során bes... |
1 komment
|
30 ember kedveli
|
gzax
2011.12.21 18:10
|
|
|
|
|
|
Pacalpörkölt-
|
A pacal abálása: először is a hentesnél veszek szép, előmosott pacalt (1 főre kb. 30 dkg-ot számolok). Ezt otthon gondosan meg... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.21 08:59
|
|
|
|
|
|
Bográcsgulyás
|
1. A lábszárat valamivel kisebb kb. 2 centis
kockákra vágjuk, mintha pörköltet készítenénk.
A hagymát megtisztítjuk, és egy... |
2 komment
|
9 ember kedveli
|
xamada
2011.12.20 16:28
|
|
|
|
|
|
Lencseleves füstölt kolbásszal
|
Felkarikázom a kolbászt és a vöröshagymát ,finomra zúzom a fokhagymát és vékony csíkokra vágom a kelkáposztát.Egy nagyobb edény... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
pola62
2011.12.17 09:10
|
|
|
|
|
|
Bugaci töltött csirke
|
A felkockázott szalonna zsírját kisütjük. Megpirítjuk benne a szintén kockákra vágott májat (csirkeaprólék), a felaprózott gomb... |
1 komment
|
14 ember kedveli
|
isti53
2011.12.16 07:48
|
|
|
|
|
|
Vaddisznópörkölt vörösborral
|
A megmosott vaddisznó húst újjnyi széles kockákra vágjuk, és vízben 10 percet állni hagyjuk, amelybe egy kávéskanál ecetet öntü... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
xamada
2011.12.13 22:30
|
|
|
|
|
|
Töltött pulyka
|
A pulyka bőre alá sós vajat labdákba betöltünk, leginkább a mellehúsát érdemes így előkészíteni. De nem árt a combjának sem. Ak... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
zsoka08
2011.12.12 12:47
|
|
|
|
|
|
Mézeskalács
|
A Ramat-t, a zsírt és a kristálycukrot csomómentesen elkeverjük, majd hozzáadjuk a 4 egész tojást és a 4 tojás sárgáját, majd a... |
1 komment
|
9 ember kedveli
|
imredoros
2011.12.12 12:16
|
|
|
|
|
|
Kálvinista mennyország
|
Az alapanyagokat összegyúrom, majd lisztezett gyúrótáblán kinyújtom. Magas peremű tepsi szükséges. Kicsivel kisebb méretű lapok... |
2 komment
|
3 ember kedveli
|
paulina
2011.12.11 23:16
|
|
|
|
|
|
|