|
vasvári cigány pecsenye!
|
a szűzérmét közepes vastagságúra / kis ujjnyra /
felszeletelem.
Besózom és borsozom,majd félre rakom.
Addig míg a hús pihen,a... |
1 komment
|
23 ember kedveli
|
ibolya58
2012.01.21 13:57
|
|
|
|
|
|
Túrótorta-gyümölcskocsonyával...
|
A 8 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral, kemény habbá verjük a tojások fehérjét. Ezután a tojások sárgájához keverjük a... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.21 07:26
|
|
|
|
|
|
Édes-savanyú kínai csirke...
|
A csirkemelleket kicsontozzuk, bőrüket lefejtjük, a húst vékony csíkokra vágjuk. Hozzáadunk 1 evőkanál szójaszószt és a rizsli... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.21 06:55
|
|
|
|
|
|
Ribizlis kocka...
|
A 6 tojásból a szokásos módon piskótát sütünk. Kihűtjük, majd vízszintesen kettévágjuk.
A töltelékhez tejbegrízt készítünk... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.20 07:44
|
|
|
|
|
|
Gombás csirkeragu-spagettivel-
|
Nagyobb serpenyőben kevés zsiradékon a szalonnát kisütöm, benne megdinsztelem a vöröshagymát, a fokhagymát, majd a csirkemelle... |
0 komment
|
20 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.17 15:23
|
|
|
|
|
|
Diós palacsinta-csokiöntettel-
|
A palacsintatésztát a fenti hozzávalókból összekeverem, 15 percet pihentetem, az elsőt olajozott serpenyőben sütöm. A tovább... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.16 08:36
|
|
|
|
|
|
Császármorzsa...
|
A mazsolát langyos vízben megmossuk, leszűrjük, és meglocsoljuk2- 3 evőkanál rummal. A tojásokat kettéválasztjuk.
A lisztet... |
0 komment
|
17 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.13 12:57
|
|
|
|
|
|
Brassói apró pecsenye...
|
A húst leöblítjük, szárazra töröljük, és kb. 1-2 cm széles, 4-5 cm hosszú csíkokra felvágjuk. A szalonnát gyufaszál vékonyságú... |
1 komment
|
73 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.13 12:34
|
|
|
|
|
|
Gesztenyés rolád...
|
6 tojásból piskótatészta-masszát készítünk úgy, hogy 6dkg cukrot a sárgájához, 6 dkg -ot pedig a tojásfehérjéhez adunk. A pisk... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.11 16:59
|
|
|
|
|
|
Kacsamell, málnás vörösbor mártásban
|
A kacsamellről eltávolítjuk a csontot és a bőrt, csak a színhúst használjuk fel. A mellet sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőbe... |
1 komment
|
5 ember kedveli
|
isti53
2012.01.11 07:36
|
|
|
|
|
|
|