|
Zöldbabos sültcsirke
|
A csirkét előző este befűszerezzük a sült csirke fűszersóval és szárított bazsalikommal, kis olajjal meglocsoljuk, átforgatjuk, ... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
jolika66
2015.07.04 18:37
|
|
|
|
|
|
Narancsos túrós pite
|
A töltelékhez a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgájából sűrű, házi vaníliapudingot főzünk. Egy közepes lábosba tesszük a tojássá... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
feviroza
2015.05.25 20:57
|
|
|
|
|
|
Hófehérke szelet
|
A tésztához a lisztet szárazon összekeverjük a porcukorral, a sütőporral, elmorzsoljuk a zsiradékkal (én mangalica zsírt használ... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
jolika66
2015.04.25 18:33
|
|
|
|
|
|
Sült császáros gomba felfújt
|
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük és kézzel összegyúrjuk. Minél gyorsabban dolgozunk, a tészta annál omlósabb lesz. H... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
jolika66
2015.04.23 15:59
|
|
|
|
|
|
Dani szelet
|
1. A tésztához az 5 dkg étcsokoládét felolvasztjuk, az aszalt gyümölcsöket összevagdaljuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
jolika66
2015.04.19 14:42
|
|
|
|
|
|
Karajszeletek ananásszal
|
A karajszeleteket klopfolom, sózom és borsozom, majd egy serpenyőben kevés olajon majdnem készre sütöm. A húst kiszedem, a serpe... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
feviroza
2015.04.10 11:20
|
|
|
|
|
|
Kókuszkrémes mézes kocka
|
A sütőt előmelegítjük 150 fokra, egy körülbelül 25 x 35 cm-es tepsit kivajazunk.
Először is a lisztet elmorzsoljuk a vajjal. A... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
lilagondolatok
2015.04.01 11:35
|
|
|
|
|
|
Pudingos citromszelet
|
1. A tésztához a lisztet, a margarint, a cukrot, a tojássárgákat, a sütőport, a vaníliáscukrot , és a tejfőlt egy nagy tálba tes... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
lilagondolatok
2015.03.23 17:29
|
|
|
|
|
|
Mákos-szilvalekváros ostoros kalács
|
A lisztet keverőtálba szitáltam, a tojás sárgájával és a többi hozzávalóval - a langyos tej fokozatos adagolásával - jól kidolgo... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
feviroza
2015.03.18 10:34
|
|
|
|
|
|
A királynő tyúkhúslevese
|
A tyúkot a leveszöldséggel és a húslével (vagy vízzel) legalább 2 órán át főzzük.
Amikor a hús megpuhult, a tyúkot kicsontoz... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
feviroza
2015.03.17 05:21
|
|
|
|
|
|
|