|
Isteni linzer
|
Először a lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport és a citromhéjat összekeverem, majd gyorsan belemorzsolom a margarint. V... |
1 komment
|
27 ember kedveli
|
gambi92
2012.01.23 20:16
|
|
|
|
|
|
Céklasaláta...
|
A tisztított céklát héjastól, sózott vízben puhára főzzük, majd a héját leszedjük és felszeleteljük. Az elkészített salátaléve... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.20 08:10
|
|
|
|
|
|
Dödölle-pirított hagymával-
|
A krumplit megpucolom, vékony karikákra vágom. Megmosom, és egy nagyobb fazékba felteszem főni. Beledobom a sót.
Míg a krumpl... |
1 komment
|
13 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.20 06:24
|
|
|
|
|
|
Sertéstokány-belsőségekkel-
|
A húst lemossuk, leszárogatjuk, 4 cm hosszú, ceruzavastagságú darabokra szeljük. A belsőségeket az erektől és vezetékektől meg... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.19 16:56
|
|
|
|
|
|
Rakott kel...
|
A gerslit előzetesen 2-3 órára beáztatjuk, többször átmossuk, kétszeres mennyiségű sós vízben puhára pároljuk kevés ételízesít... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.17 18:04
|
|
|
|
|
|
Füstölt csülök-almával-tormával-
|
A csülköket megtisztítjuk, megmossuk, majd hideg, sós vízben feltesszük főni, fedő alatt puhára főzzük.
Amikor megpuhult, ... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.17 11:14
|
|
|
|
|
|
Barnasörös marhapite
|
A zsíron az apróra vágott hagymát világosbarnára pirítjuk.
A marhanyakat kis kockákra felvágjuk, és több részletben a hagymáho... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.15 20:11
|
|
|
|
|
|
Erdélyi borjútokány
|
1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és kockákra vágjuk.
2. Az olajat a serpenyőbe öntjük, a húst kissé átsütjük benne, hoz... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
margitanya
2012.01.13 08:47
|
|
|
|
|
|
Rakott karfiol
|
A rizst megpároljuk. A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és megmossuk. Sós, forró vízben megfőzzük, de vigyázzunk; csak ... |
2 komment
|
13 ember kedveli
|
szimbus
2012.01.12 19:11
|
|
|
|
|
|
Konyakmeggy bon-bon házilag
|
A 20 dkg csokit felolvasztjuk, és kétszer egymás után, vastagon kikenjük vele a kosárkákat (ecset használata ajánlott), fejjel l... |
0 komment
|
7 ember kedveli
|
bartakitty
2012.01.10 14:07
|
|
|
|
|
|
|