|
Mézeskalács
|
A Ramat-t, a zsírt és a kristálycukrot csomómentesen elkeverjük, majd hozzáadjuk a 4 egész tojást és a 4 tojás sárgáját, majd a ... |
1 komment
|
9 ember kedveli
|
imredoros
2011.12.12 12:16
|
|
|
|
|
|
Töltött pulyka
|
A pulyka bőre alá sós vajat labdákba betöltünk, leginkább a mellehúsát érdemes így előkészíteni. De nem árt a combjának sem. Aká... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
zsoka08
2011.12.12 12:47
|
|
|
|
|
|
Zalai kosárka
|
A porcukrot a két tojással habosra keverjük.
Hozzáadjuk a margarint/vajat, majd a lisztet (melybe a sütőport kevertük).
Dió na... |
2 komment
|
11 ember kedveli
|
pekbeata
2011.12.17 00:59
|
|
|
|
|
|
Birkapörkölt bográcsban
|
Végig lassú (kis) tûzön, parázson készül az étel !
A szalonnát apró kockára vágom, és kisütöm a zsírját. Beledobom egy ... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
xamada
2011.12.20 08:22
|
|
|
|
|
|
Pacalpörkölt-
|
A pacal abálása: először is a hentesnél veszek szép, előmosott pacalt (1 főre kb. 30 dkg-ot számolok). Ezt otthon gondosan megt... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.21 08:59
|
|
|
|
|
|
Glutén és laktóz mentes beigli
|
Összeállítjuk a tésztát. A liszteket, a sütőport és a porcukrot szárazon alaposan összekeverjük. Elmorzsoljuk a vajjal, úgy, hog... |
1 komment
|
9 ember kedveli
|
noble
2011.12.21 09:18
|
|
|
|
|
|
Csülök pékné módra
|
A csülköt jól megmosom, majd mély lábosba teszem, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Jól megsózom, hogy a főzés során besz... |
1 komment
|
30 ember kedveli
|
gzax
2011.12.21 18:10
|
|
|
|
|
|
Erőleves
|
A húst ledaráljuk,elkeverjük a tojásfehérjével és a paradicsompürével.Állandó keverés közben felöntjük 2 liter hideg vízzel,és h... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
morzsakutyus
2011.12.23 22:28
|
|
|
|
|
|
Újévi töltött malac...
|
A malacot kivül-belül megdörzsöljük citrommal, majd sóval.
Közben elkészítjük a tölteléknek valót .
A töltelékhez a ha... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.28 13:13
|
|
|
|
|
|
Birkapörkölt -bogácsban-
|
A húst a csonttal együtt feldaraboljuk, úgy 3-4 cm-es darabokra. A hagymát felkockázzuk (nem fontos nagyon apróra, mert mire a... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.05 19:28
|
|
|
|
|
|
|