|
Korhelyleves
|
A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírját kiolvasztjuk.
Rátesszük a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, ma... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
zsoka08
2011.12.20 16:25
|
|
|
|
|
|
Gesztenyés zellerkrémleves...
|
A gesztenyét kb. 35-40 perc alatt puhára főzöm, meghámozom. A zöldségeket megtisztítom, a hagymát finomra, a zellert és a burg... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.26 07:58
|
|
|
|
|
|
jókai bableves
|
Elkészítés:
Előző este beáztatjuk a csülköt és a babot.A meghámozott f.hagymát és a borsot teafű-tartóba rakjuk (így könnyedén... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
gabendj
2011.12.27 11:51
|
|
|
|
|
|
Tökpüréleves recept
|
A tököt darabokra vágjuk, annyi vízzel leöntjük, amennyi ellepi.
Takaréklángon puhára főzzük, majd a margarint hozzáadva áttörj... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
mank87
2012.01.03 14:46
|
|
|
|
|
|
Hajdinaleves-hússal--
|
A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megpároljuk. A kockákra vágott húst is rászórjuk, majd a tisztított zöldségeket. Felenge... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.03 14:52
|
|
|
|
|
|
Sonkaleves...
|
A megfőzött és leszűrt sonka levét felforralom. 1 marék rizst puhára /de nem túl puhára/ benne megfőzök.
2 tojássárgáját el... |
1 komment
|
8 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.17 18:16
|
|
|
|
|
|
Kolbászos leves!
|
A hagymát megtisztítom, finomra vágom, lábasban, az olajon, kis lángon 5 perc alatt megfonnyasztom.. A kolbász bőrét lehúzom - k... |
0 komment
|
9 ember kedveli
|
ibolya58
2012.01.21 15:10
|
|
|
|
|
|
lebbencsleves
|
A szalonnát apró kockára vágva kisütjük,
beletesszük a kissé összetört lebbencset s megpirítjuk a tésztát.
Az apróra vágott ha... |
0 komment
|
5 ember kedveli
|
gizusmama
2012.01.25 22:47
|
|
|
|
|
|
Sóskaleves buggyantott tojással
|
A vajon megfonnyasztjuk a megmosott, megtisztított
sóskát. Amikor teljesen megpárolódott, megszórjuk a
liszttel, kicsit lepirí... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
brezdergott
2012.01.27 12:51
|
|
|
|
|
|
Snidlinges sajtleves...
|
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a vajon üvegesre pároljuk. A liszttel megszórjuk, és kevergetve addig sütjük, amíg ... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.04 11:47
|
|
|
|
|
|
|