|
Sajt tekercs
|
A Trappista sajtot kettévágni és 4 liter lobogó forró vízbe tenni és levenni a tűzhelyről. Fedő alatt 20 percig állni hagyjuk.
... |
0 komment
|
14 ember kedveli
|
mildiko50
2011.12.12 04:49
|
|
|
|
|
|
Túrós pogácsa
|
Összegyúrom a hozzávalókat de az egyik tojás sárgáját kis pohárban félre teszem. Kb. 1 órát pihentetem a hűtőben majd ujjnyi vas... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
pola62
2011.12.13 09:59
|
|
|
|
|
|
Leveles túrós pogácsa
|
A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. A túrót áttörjük. A tejfölt kissé meglangyosítjuk, simára keverjük 2 tojássárgával és ... |
2 komment
|
14 ember kedveli
|
mildiko50
2011.12.17 06:28
|
|
|
|
|
|
Sajtos-tejfölös lángos...
|
Kb. 1 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd kb. 1 evőkanál lisztet adunk hozzá, és meleg helyen hagyjuk... |
0 komment
|
34 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.26 07:36
|
|
|
|
|
|
Virslis "lábtörlő"...
|
A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, ha kell, még tejet pótolunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.29 17:13
|
|
|
|
|
|
Medvehagymás pogácsa
|
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és hozzáadjuk az élesztőt és a többi ho... |
1 komment
|
3 ember kedveli
|
mildiko50
2012.01.09 10:23
|
|
|
|
|
|
Fűszeres narancs
|
A narancs héját alaposan mossuk le, majd a narancsot vágjuk fél cm vastag karikákra.
A szeleteket tegyük egy lábasba, öntsük fe... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
cila1
2012.02.06 16:01
|
|
|
|
|
|
Uborkasaláta télre
|
Az uborkát meghámozzuk, legyaluljuk. Összekeverjük a többi hozzávalóval. 1 napig állni hagyjuk, és üvegekbe töltjük.... |
0 komment
|
57 ember kedveli
|
kormilla
2012.02.11 15:34
|
|
|
|
|
|
Kéttúrós sajtos pogácsa
|
Az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított cukros tejben.
A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sóval és hozzámorzsoljuk a hideg ... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
zsuzsmancs
2012.06.28 21:15
|
|
|
|
|
|
Krumplis pogácsa
|
A krumplit megmossuk, enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, majd leszűrjük, még melegen meghámozzuk és áttörjük, hagyjuk kihűlni... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
zsuzsmancs
2012.06.28 21:15
|
|
|
|
|
|
|