|
Lusta asszony töpörtyűs pogácsája
|
Másfél deci langyos tejben feloldjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 percig pihentetjük, hogy megkeljen. A l... |
0 komment
|
20 ember kedveli
|
mildiko50
2012.01.18 06:23
|
|
|
|
|
|
Székelykáposzta
|
A káposzta levéből egy pohárnyit féreteszünk, majd egy kis vízzel átöblítjük, kinyomkodjuk a káposztát.
A sertésoldalast a cson... |
3 komment
|
13 ember kedveli
|
brezdergott
2012.01.24 16:31
|
|
|
|
|
|
Csülkös Bableves Update 100
|
Aki nem rendelkezik egy termetes leveses fazékkal az leülhet 1-es.
ugyanis ez nem gyerek adag lesz. :-)
Előkészítés:
A szár... |
0 komment
|
12 ember kedveli
|
gzax
2012.12.11 20:15
|
|
|
|
|
|
Oldalas mézes-mustáros pácban
|
Forraljunk fel vizet sóval, egész borssal és babérlevéllel. Ebben az alaplében főzzük puhára az oldalast (kb. 1 órát). Csepegtes... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
jolika66
2015.05.22 18:46
|
|
|
|
|
|
Töltött-káposzta. (Valódi kolozsvári módon.)
|
Minden személyre számítsunk két tölteléket; minden egyes töltelékhez egy középnagyságú káposzta levelet; de nyáron sokkal jobb a... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
projo2
2013.04.13 02:09
|
|
|
|
|
|
Vadas marhahúsból
|
A húsokat sózom.Kotányi Vadak fűszersóval meghintem,majd megkenem mustárral mind a két felét.Kevés olajat öntök egy edénybe,rár... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
csatarivill
2014.02.09 14:34
|
|
|
|
|
|
Káposztás gőzgombóc
|
A füstölt szalonnát szeletekre vágjuk, és megpirítjuk. Amikor már szépen színesedik, kiszedjük az edényből. Zsírjában megpárolju... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
mildiko50
2012.02.22 05:25
|
|
|
|
|
|
Töltött dagadó
|
A dagadót hosszú éles késsel felszúrjuk. A beáztatott és kinyomkodott zsemlékhez hozzáütjük a tojásokat, sóval, borssal és petre... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.11.03 23:14
|
|
|
|
|
|
Csülkös körömpörkölt
|
A körmöket megtisztítom, a csülköt felkockázom. A hagymát apró kockára vágom. A zsírt felhevítem, a hagymát rajta megpirítom, rá... |
1 komment
|
6 ember kedveli
|
balabala63
2014.04.10 21:46
|
|
|
|
|
|
Zöldséges ragu bográcsban.
|
A zsiradékon pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott húst. Várjuk meg, amíg kifehéredik a hús, majd öntsük fel... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
haaapci
2012.09.21 09:30
|
|
|
|
|
|
|