|
Baileys házilag
|
A cukrot, a vízet, a vaníliás cukrot és a cappucino-port összefőzzük. Ha kihűlt, belekeverünk 3 dl tartós tejszínt és 2,5 dl rum... |
10 komment
|
168 ember kedveli
|
kepenyestibor
2011.12.12 22:27
|
|
|
|
|
|
Csokoládé likőr
|
A tejszínt a cukorral, vaniliás cukorral felforraljuk, beledaraboljuk a csokoládét. Kihűtjük, és lassan belekeverjük az alkoholt... |
1 komment
|
24 ember kedveli
|
kormilla
2012.02.11 15:26
|
|
|
|
|
|
Karácsonyi rumpuncs
|
Öntsük a narancslevet, a teát és a rumot a vörösborhoz. Adjuk hozzá a fűszereket, a cukrot és az áfonyát.
Melegítsük föl forrór... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
lilagondolatok
2015.12.08 21:25
|
|
|
|
|
|
Forró csoki
|
Egy edénybe belerakom a cukrot, a kakaót és a vizet. Felforralom, de ügyelek arra, hogy ne égjen le! Ha forr, hozzáöntöm a tejet... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
elenacska
2014.08.11 17:04
|
|
|
|
|
|
Karácsonyi kávékülönlegesség
|
A whiskyt és a cukrot előmelegített üvegpohárba tesszük, majd ráöntjük a tűzforró kávét, és megkeverjük. A tejszínt óvatosan a t... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
jancsiba1
2011.12.13 00:34
|
|
|
|
|
|
Melengető téli tea
|
A vizet felforralom. A narancs és a citrom levét kifacsarom. Egy kancsó aljára teszem a fahéjakat, szegfűszeget és reszelek szer... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
pokollady
2014.08.11 20:49
|
|
|
|
|
|
Narancsos-bólé-
|
A narancsokat gondosan, meleg vízben megmosom, letörülgetem, majd a kockacukrokkal ledörzsölöm a héját. A narancshéjas cukrot ... |
0 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.10 18:32
|
|
|
|
|
|
Finom forralt bor
|
A gyümölcsöket felvágjuk
felöntjük a borral, főni tesszük
hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget
miután felforrt hozzáadjuk a... |
1 komment
|
5 ember kedveli
|
bodoban
2016.10.20 08:31
|
|
|
|
|
|
Szederbor...
|
A szedret először mossuk meg, jól zúzzuk össze, és adjuk hozzá a cukrot. A masszát öntsük egy fedhető edénybe, amelyben majd e... |
1 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.10 18:16
|
|
|
|
|
|
Tüzes bólé-ahogy én kínálom-
|
1. A szegfűszeget és narancshéjat kis vászonzacskóba kötjük, a vörösborral együtt tűzálló bóléstálban vagy rézüstben felforrósít... |
0 komment
|
4 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.15 07:22
|
|
|
|
|
|
|