|
Virslis falatkák
|
A leveles tésztát, miután kiolvadt, enyhén lisztezett munkalapon vékonyra nyújtjuk, majd derelyevágóval, vagy késsel két ujjnyi ... |
0 komment
|
16 ember kedveli
|
lilagondolatok
2015.12.27 07:45
|
|
|
|
|
|
Medvehagymás pogácsa !
|
A lisztet a margarinnal elmorzsolom és hozzáadom az 1 tojást a tejfölt és a sót is..
Langyos tejbe teszem bele a cukrot, és ... |
0 komment
|
16 ember kedveli
|
ibolya58
2012.04.14 20:28
|
|
|
|
|
|
Virslis-sonkás-sajtos kiflik...
|
A langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet a sóval összeforgatjuk, hozzáadjuk a tejes élesztőt... |
0 komment
|
13 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.28 22:10
|
|
|
|
|
|
Mustáros fűszeres pogácsa
|
A mustárt és a tejet összekeverem , a vajat, cukrot és a sót is beleteszem.
A felvert tojást fokozatosan keverem hozzá.
A süt... |
0 komment
|
12 ember kedveli
|
ibolya58
2012.10.29 22:16
|
|
|
|
|
|
Túrós pogácsa
|
Összegyúrom a hozzávalókat de az egyik tojás sárgáját kis pohárban félre teszem. Kb. 1 órát pihentetem a hűtőben majd ujjnyi vas... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
pola62
2011.12.13 09:59
|
|
|
|
|
|
Sós perec
|
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom, a liszttel, 3 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakar... |
0 komment
|
10 ember kedveli
|
fordgtr
2013.02.05 23:28
|
|
|
|
|
|
Újévi szerencsemalacok-
|
A hagymát, gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a sonkát felkockázzuk, a petrezselymet megmossuk, lecsöpögtetjük, leszárazzuk, é... |
1 komment
|
10 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.18 17:35
|
|
|
|
|
|
Kocsonya hagyományos módon
|
A húsféléket leperzselem, megkapargatom, megmosom. A zöldségeket megtisztítom. Egy nagy fazékban odateszem a megtisztított húsf... |
3 komment
|
10 ember kedveli
|
zsoka08
2011.12.13 09:44
|
|
|
|
|
|
Virslis burgonyasaláta...
|
A burgonyát megmossuk, és héjában, sós vízben puhára főzzük. Ha megpuhult, leszűrjük, ha kissé kihűlt, megtisztítjuk, és amiko... |
1 komment
|
9 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.28 10:49
|
|
|
|
|
|
Virslis "lábtörlő"...
|
A tészta hozzávalóiból tésztát dagasztunk, ha kell, még tejet pótolunk, majd letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
... |
0 komment
|
8 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.29 17:13
|
|
|
|
|
|
|