|
Majonézes céklasaláta
|
A megszokott céklasaláta kicsit különlegesebb módon. Hidegtálakhoz, karácsonyra, szilveszterre, vagy a húsvéti sonka kísérőjekén... |
1 komment
|
10 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.12.05 11:27
|
|
|
|
|
|
Bográcsban főzött marha gulyásleves
|
A húst kb. 1 cm-es darabokra vágom és alaposan megmosom. A vöröshagymát meghámozom és apróra vágom, a fokhagymát átnyomom. Az ol... |
1 komment
|
5 ember kedveli
|
csordasne
2014.11.09 20:11
|
|
|
|
|
|
Húsleves
|
A fazékba tesszük a 2 liter hideg vizet, majd a megmosott húsos csontot beletesszük, lassú tűzön kezdjük főzni. Ízesítjük a 4 le... |
1 komment
|
1 ember kedveli
|
pista46
2014.03.30 16:24
|
|
|
|
|
|
Narancsos kalács
|
A lisztet egy keverőtálba szitálom, majd a közepébe teszek egy evőkanál cukrot. Belemorzsolom az élesztőt és a langyos vizet. A ... |
1 komment
|
5 ember kedveli
|
szabonori
2013.12.12 15:33
|
|
|
|
|
|
Fügelekvár készítése
|
Mossuk és hámozzuk meg a fügéket, majd vágjuk őket félbe. Egy nagy edénybe keverjük össze a cukrot a citromlével, majd öntsük fe... |
1 komment
|
1 ember kedveli
|
csatarivill
2013.11.10 07:48
|
|
|
|
|
|
Boros-káposztás pogácsa
|
A káposztát lereszeljük, kissé sózzuk, állni hagyjuk, majd kicsavarva nagyobb lábasban az olajon puhára dinszteljük, s a végén m... |
1 komment
|
17 ember kedveli
|
mildiko50
2012.02.17 11:30
|
|
|
|
|
|
Csülök sonka
|
1.Az alaposan szőrtelenített, perzselt csülköt, mosás után feltesszük főni bő vízben.
2. A szemesborst, a babérleveleket, vörös... |
1 komment
|
16 ember kedveli
|
alex58
2012.02.16 13:19
|
|
|
|
|
|
Almás kacsasült...
|
Egy egész pecsenyekacsát jól megtisztítunk és megmosunk. Lesózzuk, és 1-2 órát állni hagyjuk. Beáztatjuk a római tálat fél órá... |
1 komment
|
6 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.13 13:29
|
|
|
|
|
|
Habos gesztenyés süti
|
1. A gesztenyemasszát a 12,5 dkg vajjal, a darált keksszel, a rummal összedolgozzuk, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe nyomko... |
1 komment
|
5 ember kedveli
|
gigi55
2012.01.05 18:10
|
|
|
|
|
|
Rozmaringos báránycsülök...
|
A báránycsülköket sózom, borsozom. Pár evőkanál mangalicazsíron vagy olívaolajon kérget sütök rájuk (2-3 perc minden oldalról),... |
1 komment
|
3 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.04 08:09
|
|
|
|
|
|
|