|
Kovász
|
Mivel közelednek az ünnepi sütés főzések gondoltam leírom a kovász készítésének a módját. Az ezzel készült kenyér, sütemény ízle... |
1 komment
|
19 ember kedveli
|
gzax
2012.12.10 11:49
|
|
|
|
|
|
Szederbor...
|
A szedret először mossuk meg, jól zúzzuk össze, és adjuk hozzá a cukrot. A masszát öntsük egy fedhető edénybe, amelyben majd e... |
1 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.01.10 18:16
|
|
|
|
|
|
Glutén és laktóz mentes beigli
|
Összeállítjuk a tésztát. A liszteket, a sütőport és a porcukrot szárazon alaposan összekeverjük. Elmorzsoljuk a vajjal, úgy, hog... |
1 komment
|
9 ember kedveli
|
noble
2011.12.21 09:18
|
|
|
|
|
|
Mézeskalács
|
A Ramat-t, a zsírt és a kristálycukrot csomómentesen elkeverjük, majd hozzáadjuk a 4 egész tojást és a 4 tojás sárgáját, majd a ... |
1 komment
|
9 ember kedveli
|
imredoros
2011.12.12 12:16
|
|
|
|
|
|
Pulykasült
|
Átmossuk a pulykát, és egy méretes tepsiben a hátára fektetjük - alá kis olajat öntünk.
A darált húst a tejszínnel, gesztenyema... |
0 komment
|
3 ember kedveli
|
lilagondolatok
2014.12.22 23:05
|
|
|
|
|
|
Fácán leves
|
A fácánt megtisztítom , ha szükséges kitokozom és feldarabolom, egy fazékba teszem és hideg vizet öntök rá, lassú tűzön felforra... |
0 komment
|
1 ember kedveli
|
balabala63
2014.02.26 14:44
|
|
|
|
|
|
Aranyló kacsa leves
|
A kacsát megmosom, és feldarabolom. A húsdarabokat egy fazékba teszem és hideg vizet öntök rá, lassú tűzön felforralom, a habját... |
0 komment
|
0 ember kedveli
|
eva23
2013.12.19 22:46
|
|
|
|
|
|
Töltött pulyka
|
A pulyka bőre alá sós vajat labdákba betöltünk, leginkább a mellehúsát érdemes így előkészíteni. De nem árt a combjának sem. Aká... |
0 komment
|
11 ember kedveli
|
zsoka08
2011.12.12 12:47
|
|
|
|
|
|
|