|
Tiszai halászlé-bográcsban-
|
Először is tüzet gyújtunk, majd elkészítjük az alaplevet. A zsíron megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadj... |
2 komment
|
5 ember kedveli
|
archangels-jophiel
2012.08.16 14:42
|
|
|
|
|
|
Újházy tyúkhúsleves...
|
A tyúkot gondosan letisztogatjuk, a tollmaradványokat leperzseljük, a tokokat kihuzigáljuk, zsírzóját kivágjuk, majd kívül-belül... |
2 komment
|
5 ember kedveli
|
szelidszeder
2011.12.29 14:42
|
|
|
|
|
|
Tárkonyos zuzaragu leves
|
Alaposan tisztítsuk meg a zúzát, majd vágjuk fel kicsinyke kockákra. Kedvenc fazekunkba eresszünk mintegy 2,5 liter vizet, teg... |
1 komment
|
6 ember kedveli
|
feviroza
2015.08.05 17:20
|
|
|
|
|
|
Bográcsban főzött marha gulyásleves
|
A húst kb. 1 cm-es darabokra vágom és alaposan megmosom. A vöröshagymát meghámozom és apróra vágom, a fokhagymát átnyomom. Az ol... |
1 komment
|
5 ember kedveli
|
csordasne
2014.11.09 20:11
|
|
|
|
|
|
Húsleves
|
A fazékba tesszük a 2 liter hideg vizet, majd a megmosott húsos csontot beletesszük, lassú tűzön kezdjük főzni. Ízesítjük a 4 le... |
1 komment
|
1 ember kedveli
|
pista46
2014.03.30 16:24
|
|
|
|
|
|
Bajai halászlé
|
A halat megtisztítjuk, kívülről megmossuk (utána már nem szabad mosni). Majd felbontjuk, a belsőséget kiszedjük - ikrát-te... |
1 komment
|
1 ember kedveli
|
szaszi98
2013.12.19 17:36
|
|
|
|
|
|
Káposztás bableves csülökkel
|
A babot és a csülköt előző este beáztatjuk.
Másnap a csülköt feltesszük főni, később, amikor a csülök már puhulni kezd, hozzá... |
1 komment
|
25 ember kedveli
|
laci50
2012.02.07 08:41
|
|
|
|
|
|
Erdélyi raguleves
|
A csirkeaprólékot és a zöldségeket megtisztítom, a zöldségeket hosszába négyfelé vágom. Az aprólékot annyi vízbe teszem főni, ho... |
1 komment
|
61 ember kedveli
|
isti53
2011.12.17 15:04
|
|
|
|
|
|
Tárkonyos kacsaragu leves
|
Lépés 1
A kacsacombról lehúzzuk a bőrét, a háját apróra szeleteljük. A húsát kockára vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. A füstö... |
0 komment
|
2 ember kedveli
|
feviroza
2015.06.26 10:45
|
|
|
|
|
|
|