Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Marhahús kapormártással és knédlivel ! recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 5 főre
» a knédli:
» 1 / 2 kg liszt
» 3 dl tej
» 1 dl olaj
» 2.5 dkg élesztő
» 2 tk. cukor
» a mártáshoz:
» 2-3 dkg vaj
» 2 dkg liszt
» 2.5-3 dl főzőtejszín
» 1 csokor kapor
» só és bors
» a húshoz:
» 1 / 2 kg marhahús
» 1 nagyobb hagyma
» kömény
» só
» bors
» olaj
» hideg víz
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hús teszem fel elsőnek ,
a hagymát az olajon megpirítom rárakom a szeletelt húst, együtt pirítom tovább.
Mindkét oldalán megpiritom a húst, majd hozzáadom a fűszereket, sót, borst, köményt , kevés vizet öntök alá és megpárolom , kb: 1-1 . 5 óra.
Ha a vizet elfőtte, midig csak egy kevéssel pótoljuk.
Addig míg párolódik a hús elkészítem a knédlit is.
A hozzávalókat alaposan összegyúrom , ezután legalább 30 percig kelesztem.
Ha megkelt 3-4 részre osztom el, s rudakat formálok belőle és kissé bevizezett konyharuhába " becsomagolom ", külön- külön.
Egy nagy lábasban sós vizet forralok, abban belelógatva kb : 20 percig főzöm a csomagokat.
Ha megfőtt, pár percet várom s csak utána fogom felszeletelem.
A szószhoz a vajat felolvasztom , hozzáteszem a lisztet kevergetem.
Amikor már zsemleszínű a mártás , akkor felöntöm a tejszínnel,beforralom kevergetés közben.
A végén adom hozzá az aprított kaprot , sót , borst.
A húst, a knédlit, s a mártást együtt tálalom .
Megjegyzés / tipp:

Mivel marhahúsból van, elég sokáig kell főzni .
A knédli helyett , lehet burgonya gombóccal is készíteni.

Jó étvágyat kívánok hozzá.
0 komment 7 ember kedveli ibolya58
2013.02.02 22:37
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
olajon megpirítom, szeletelt húst, vizet elfőtte, kevéssel pótoljuk, hozzávalókat alaposan, nagy lábasban, vajat felolvasztom, lisztet kevergetem, végén adom, aprított kaprot, mártást együtt, knédli helyett, kapormártással, felszeletelem, felolvasztom, hozzávalókat, becsomagolom, konyharuhába, összegyúrom, főzőtejszín, belelógatva, zsemleszínű, marhahúsból, hozzáteszem, megpirítom, csomagokat, beforralom, tejszínnel, kevergetés, megpiritom, megpárolom, elkészítem, bevizezett, fűszereket, kevergetem, hozzáadom, kelesztem, knédlivel, knédli, liszt, olaj, élesztő, cukor, mártáshoz, főzőtejszín, csokor kapor, bors, húshoz, marhahús, nagyobb hagyma, kömény, bors, olaj, hideg,
Márton napi töltött libanyak
0 komment 8 ember kedveli
Normál kenyér kenyérsütőgéppel készítve
0 komment 8 ember kedveli
Brassói aprópecsenye
0 komment 5 ember kedveli
Sajtkrémmel töltött csirkemell
1 komment 12 ember kedveli
Máktorta
0 komment 2 ember kedveli
Burgonya tészta bacon szalonnában
0 komment 15 ember kedveli
Cigánypecsenye.
0 komment 15 ember kedveli
Hagymatokány
0 komment 3 ember kedveli
Pillangó torta
0 komment 1 ember kedveli
Csülkös bableves
0 komment 16 ember kedveli
Bajai halászlé
3 komment 4 ember kedveli
Tiramisu
0 komment 3 ember kedveli
Debreceni sült oldalas
0 komment 4 ember kedveli
Erdei gyümölcsleves
1 komment 5 ember kedveli
Epres tiramisu kehely
0 komment 7 ember kedveli
Bőrös fokhagymás Röfisült
4 komment 4 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.